Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

SIMATIC ET 200SP - compacte decentrale periferie voor installatie- en machinebouw

For the business and trade press
Brussel, 03.02.2012

De Siemens-divisie Industry Automation heeft haar Simatic ET 200-productfamilie voor decentrale periferie uitgebreid met een nieuwe generatie apparaten. De Simatic ET 200SP wordt zeer compact ingebouwd in de schakelkast en heeft een zeer gebruiksvriendelijke bediening. Voor installateurs en machinebouwers biedt dit toestel een variabele module-opbouw, vaste bedradingstechniek en een verbeterde apparaat- en module-identificatie. De Simatic ET 200SP met beschermingsgraad IP20 ondersteunt Profinet en wordt gekenmerkt door een snelle cyclustijd en hoge systeemperformantie. Hij kan in de automatiseringsoplossing worden geïntegreerd via het TIA Portal of Simatic Step 7.

De nieuwe Simatic ET 200SP decentrale periferie is gebaseerd op een schaalbaar ontwerp met variabele module-opbouw. Het basisapparaat kan worden uitgebreid met maximaal 64 modules en kan dus 64 x 16 signalen verwerken in de maximale configuratie, die nog steeds slechts één meter inneemt in de schakelkast. Het compacte ontwerp betekent ook dat het systeem geschikt is voor standaard schakelkasten met een diepte van slechts 80 mm, zelfs wanneer rekening wordt gehouden met de standaard buigstralen. De geïntegreerde voedingsmodule spaart ook extra ruimte en vereenvoudigt de vorming van belastingsgroepen.

Tijdens het ontwerp van het systeem werd veel belang gehecht aan de eenvoudige hantering en het praktische gebruik. Door een beperkt aanbod aan onderdelen bespaart de gebruiker tevens aan voorraadkosten. Voor de installatie zijn geen gereedschappen vereist en de gebruiker spaart ook tijd door de modules gewoon te combineren. De mechanische codering beschermt de modules tegen schade wanneer ze verkeerd worden ingestoken, terwijl een lateraal vergrendelmechanisme voor een hoge verbindingsstabiliteit zorgt, zelfs bij verticale installatie. Bovendien kunnen modules en aansluitkasten tijdens bedrijf worden vervangen zonder uitval van het station. De bedrading werd vereenvoudigd door een verbeterde opstelling in de aansluitkast (90 graden gedraaid) en dankzij de eenvoudige "push-in"-technologie. Modulemarkeringen geven duidelijk de belangrijkste bedradings- en kanaalinformatie aan. Gekleurde labels vereenvoudigen ook de toewijzing van de kabels aan de aansluitkast. De gebruiker kan ook machine- en installatiespecifieke modules identificeren met behulp van identificatieplaatjes en schrijfstrips.

De Simatic ET 200SP is uitgerust met twee Profinet-interfaces en heeft een interne gegevenssnelheid van 100 Mbit/s, die zorgt voor een hoge systeemperformantie. De achterwandbus werkt isochroon met Profinet en staat dus garant voor een uiterst precieze, nagenoeg jitter-vrije gegevenstransmissie. Dankzij de busadapter kan de gebruiker de best geschikte Profinet-verbindingstechnologie vrij selecteren: RJ45 of FastConnect. Door het geïntegreerde afschermingsconcept, van kabels naar afschermverbindingselementen voor de aansluitkast tot de achterwandbus en de Profinet-kabel, heeft het systeem een hoge elektromagnetische compatibiliteit. Simatic ET 200SP is uitgerust met Profienergy-functionaliteit, wat de gecoördineerde deactivering toelaat van individuele belastingen of volledige productie-eenheden tijdens onproductieve perioden.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.siemens.com/et200sp


De Siemens-divisie Industry Automation heeft haar Simatic ET 200-productfamilie voor decentrale periferie uitgebreid met een nieuwe generatie apparaten. De Simatic ET 200SP wordt zeer compact ingebouwd in de schakelkast en heeft een zeer gebruiksvriendelijke bediening. Voor installateurs en machinebouwers biedt dit toestel een variabele module-opbouw, vaste bedradingstechniek en een verbeterde apparaat- en module-identificatie. De Simatic ET 200SP met beschermingsgraad IP20 ondersteunt Profinet, wordt gekenmerkt door een snelle cyclustijd en hoge systeemperformantie en kan in de automatiseringsoplossing worden geïntegreerd via het TIA Portal of Simatic Step 7.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Industry Automation (Nürnberg, Duitsland) ondersteunt de volledige waardeketting van haar industriële klanten – van productontwerp tot productie en diensten – met een ongeëvenaarde combinatie van automatiseringstechnologie, industriële regeltechnologie en industriële software. Met haar softwareoplossingen kan de divisie de marktintroductietijd van nieuwe producten met 50 procent verkorten. Industry Automation bestaat uit vijf business units: Industrial Automation Systems, Control Components and Systems Engineering, Sensors and Communications, Siemens PLM Software en Water Technologies. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/industryautomation