Siemens België

Siemens Scada-software uitgebreid tot een overkoepelend informatiesysteem

For the business and trade press
Kortrijk, 24.04.2013

De Simatic WinCC Scada –software voor de registratie, visualisering en analyse van productiegegevens heeft, met de nieuwe versie 7.2, de software uitgebreid tot een overkoepelend informatiesysteem van de hele installatie.

De nieuwe opties Simatic Process Historian en Simatic Information Server voor Simatic WinCC V7.2 bieden de gebruiker enerzijds een flexible en uitbreidbare langetermijn-archivering van de procesgegevens en anderzijds krachtige, webgebaseerde analyse- en rapportagetools. Beide opties omvatten analyses en rapporten over de hele installatie, waardoor ze de basis vormen voor de optimalisering van het productieproces. In de nieuwe versie 7.2 kan het Simatic WinCC Scada-systeem aangepast worden  aan nog grotere systemen dan vroeger (nu tot 18 redundante servers).

De archiveringsfunctie maakt wekelijks, maandelijks en jaarlijks automatisch archieven aan op basis van de geselecteerde bedrijfsperiode. Naast proceswaarden kunnen ook de waarden van verbruikstellers en waarden van handmatige invoer, zoals laboratoriumwaarden, worden geregistreerd, geanalyseerd en gearchiveerd.

Voor wereldwijd gebruik ondersteunt Simatic WinCC 7.2 het Unicode-gegevensformaat en kan de gebruiker individueel een taal selecteren. De gebruiker selecteert zijn voorkeurtaal voor de lokale schermweergave of voor operatorinvoer via het internet, los van de taalinstelling van het besturingssysteem.

Simatic WinCC versie 7.2 ondersteunt operatorinvoer via "multitouch"-bewegingen met twee vingers, met andere woorden, de klassieke bewegingen die bekend zijn van consumentenproducten, zoals zoomen, vegen en draaien. Daardoor wordt de bediening van complexe productie-installaties intuïtiever en eenvoudiger.

De invoer van de setpunten kan ook worden geïmplementeerd. Om veiligheidsredenen is deze invoer opgevat als bediening met twee handen, om te voorkomen dat de gebruiker onopzettelijk de werking omschakelt.

Met Simatic Process Historian worden gegevens van een willekeurig aantal WinCC-systemen van lager niveau in reële tijd geregistreerd en gearchiveerd. Door de flexibiliteit van de software kan gelijk wanneer – zonder de productie te onderbreken – het vereiste gegevensvolume aangepast worden.

Met Simatic Information Server kunnen rapporten en analyses worden gecreëerd, beheerd en vervolgens ter beschikking worden gesteld via webgebaseerde interfaces. Op basis van Microsoft Reporting Services hebben gebruikers, zonder enige programmeerkennis, transparant toegang tot alle gegevens die opgeslagen zijn in WinCC of Simatic Process Historian. Afhankelijk van de taak – beheer, kwaliteitszorg of onderhoud – compileren de gebruikers de vereiste installatiegegevens individueel voor rapporten en analyses. Add-ins in Word en Excel zijn ook beschikbaar voor Microsoft Office-analyses.

Meer informatie op het internet op: www.siemens.com/wincc 
U vindt deze foto op het Internet onder www.siemens.com/ia-picture/3302 

Simatic WinCC Scada-software

Met versie 7.2 van zijn Simatic WinCC Scada-software voor de registratie, visualisering en analyse van productiegegevens heeft de Siemens-divisie Industry Automation de software uitgebreid tot een installatieoverkoepelend informatiesysteem. De nieuwe versie ondersteunt ook "multitouch"-operatorinvoer. De nieuwe opties Simatic Process Historian en Simatic Information Server voor  Simatic WinCC V7.2 bieden de gebruiker ook een schaalbare langetermijn-archivering van procesgegevens en krachtige, webgebaseerde analyse- en rapportagetools. Beide opties omvatten installatieoverkoepelende analyses en rapporten, waardoor ze de basis vormen voor de optimalisering van het productieproces.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op www.siemens.be/industry