Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Communicatieprocessor verbindt Simatic S7-1500 betrouwbaar met Ethernet

For the business and trade press
Kortrijk, 24.04.2013

De Simatic CP 1543-1 communicatieprocessor van de Siemens-divisie Industry Automation verbindt de Simatic S7-1500 controller op betrouwbare wijze met Ethernet-netwerken. Dankzij diverse beveiligingsvoorzieningen, zoals een SPI-firewall (Stateful Packet Inspection), wachtwoordbeveiliging en gegevensencryptie met FTPS en SNMPv3, beschermt de nieuwe communicatiemodule individuele S7-1500-stations of zelfs volledige automatiseringscellen tegen ongeoorloofde toegang. Daardoor kan de PLC via een veilige Ethernet-verbinding communiceren met stuursystemen van hoger niveau of industriële IT-toepassingen.

De administrator kan de toegang tot de Simatic S7-1500 regelen door middel van gedetailleerde firewall-regels in CP 1543-1. De nieuwe communicatieprocessor laat ook gegevenstransmissie met behulp van het FTP/FTPS-protocol toe. Bovendien ondersteunt de module het IPv6-protocol, open communicatie via TCP en UDP alsook S7-communicatie.

De communicatieprocessor stelt zijn diagnose-informatie ter beschikking van de S7-1500-controller. De gebruiker kan deze informatie vervolgens op het frontdisplay bekijken en analyseren via het TIA Portal of de S7-1500 webserver.

Op de Simatic CP 1543-1 kan er met een RJ45-connector verbinding gemaakt worden voor de connectie met het Industrial Ethernet-netwerk. Gegevens kunnen full of half duplex verzonden worden in bandbreedtes van 10, 100 en 1.000 Mbit/s.

De communicatieprocessor verzekert ook een constante tijdsynchronisatie in het NTP-proces (Network Time Protocol) binnen het aangesloten S7-station. Dit kan o.a. helpen om protocollen, foutmeldingen of synchronisatieproblemen in het netwerk te identificeren.

Meer informatie op het internet op: www.siemens.com/simatic-net 
U vindt deze foto op het Internet onder www.siemens.com/ia-picture/3401 

De Simatic CP 1543-1 communicatieprocessor verbindt de Simatic S7-1500 controller

De Simatic CP 1543-1 communicatieprocessor verbindt de Simatic S7-1500 controller op betrouwbare wijze met Ethernet-netwerken. 

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op www.siemens.be/Industry