Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Simatic WinCC Scada-software nu ook mobiel

For the business and trade press
Huizingen, 19.08.2014

  • Het nieuwe optiepakket Simatic WinCC/WebUX V7.3 komt tegemoet aan de toenemende vraag naar mobiele toegang tot Scada-toepassingen

  • De Scada-software Simatic WinCC V7.3 zorgt voor een hogere engineeringefficiëntie

De Siemens-divisie Industry Automation breidde de waaier van functies (toezichtcontrole en gegevensverzameling) van de Scada-software Simatic WinCC gevoelig uit in de laatste Versie 7.3 en voegde er bovendien het optiepakket Simatic WinCC/WebUX V7.3 voor mobiele toepassingen aan toe.

Met het nieuwe optiepakket Simatic WinCC/WebUX V7.3 wordt tegemoet gekomen aan de toenemende vraag naar permanente beschikbaarheid en toegankelijkheid van installatiegegevens, met behulp van Internetgebaseerde en mobiele toestellen. Het pakket is in alle industriële sectoren toepasbaar en geschikt voor zeer uiteenlopende gebruikers binnen een onderneming. Zowel het algemene en het productielijnmanagement als het service- en onderhoudspersoneel, krijgt via WinCC/WebUX V7.3 effectieve toegang tot automatiseringgegevens van op elke afstandslocatie. Hierdoor kan het algemene management bijvoorbeeld altijd de productiegegevens in het oog houden, terwijl het kwaliteitsmanagement tezelfdertijd steeds op de hoogte blijft van de actuele productieprocessen, aan de hand van foutberichten of trendweergaves.

Simatic WinCC/WebUX V7.3 is volledig platform- of browseronafhankelijk en vereist geen bijkomende client-installatie. De configuratie van de HTML5-webpagina's gebeurt met de WinCC Designer. De mobiele toegang tot informatie kan aangepast worden op maat van de specifieke behoeften. Voor de WinCC-applicatiedesigner is geen specifieke training vereist. Voor beveiligde communicatie worden https en SSL via webstandaarden (HTML5, SVG) geïmplementeerd. Het gebruikersmanagement is in WinCC geïntegreerd. Innoverende onderhoudsconcepten, taken voor afstandsbeheer of prestatiemeting van de installatie worden zo beschikbaar op om het even welke locatie, ongeacht het platform. Het schaalbare licentiemodel is afhankelijk van de vereiste functionele omvang en het aantal gebruikers. Simatic WinCC V7.3 omvat, uitsluitend voor monitoringdoeleinden, standaard een gratis licentie voor WebUX-toegang.


Simatic WinCC V7.3 is ook sterk gericht op de vereenvoudiging van het engineeringproces. De Configuration Studio ondersteunt nu de centrale configuratie van procesgegevens, berichten, (tag)archivering en gebruikersbeheer evenals van teksten in alle gewenste talen. De kanalen voor communicatie met de Simatic S7-1500-controllers werden ook uitgebreid met de overdracht van tags met symbolische adressering en de ondersteuning van de systeemberichten van de controllers.

De Siemens-sector Industry (Erlangen, Duitsland) is ‘s werelds toonaangevende leverancier van innoverende en milieuvriendelijke automatisering- en aandrijftechnologie, industriële software en technologiegebaseerde diensten. Het uitgebreide aanbod van de sector omvat de volledige industriële waardeketen, van productontwerp, engineering en productie tot diensten. Siemens vergroot de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van zijn klanten in een brede waaier van bedrijfstakken. Met een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 100.000 medewerkers, omvat de sector Industry de divisies Industry Automation, Drive Technologies en Customer Services evenals de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/industry