Siemens België

Site Search

Menuclose
Related
Info
close
Persberichten

Persberichten

Siemens stelt de nieuwe Sinamics V20-omvormer voor basistoepassingen voor

For the trade/business and financial press
Brussel, 14.01.2013

Met zijn Sinamics V20-omvormer stelt de Siemens-divisie Drive Technologies een nieuwe aandrijving met enkele as voor basistoepassingen voor. De compacte en robuuste omvormer munt uit door korte indienststellingstijden, eenvoudige bediening en hoge kosteneffectiviteit. De Sinamics V20 bestaat in vier groottes en dekt het vermogensbereik van 0,12 tot 15 kW. Deze omvormer wordt gebruikt om pompen, ventilatoren, compressoren en transportsystemen aan te sturen, alsook voor eenvoudige aandrijftaken in de verwerkende en behandelingsnijverheid.

Eenvoudige aandrijftaken vergen eenvoudige, kosteneffectieve oplossingen. Daarom breidt Siemens zijn Sinamics-portfolio uit met een nieuwe Sinamics V20-omvormer met enkele as in vier groottes voor een vermogensbereik van 0,12 tot 15 kW. De compacte omvormers kunnen rechtstreeks "in line" worden aangesloten, of als alternatief ook worden gemonteerd als "push-through"-installatie, naast de klassieke wandbevestiging. Omdat er voor de werking geen bijkomende modules of add-on's vereist zijn, is de installatietijd tot een minimum beperkt. Het geïntegreerde basisoperatorpanel (BOP) staat garant voor een probleemloze indienststelling en werking. Naast de universele seriële poorten voor een eenvoudige verbinding met Simatic-controllers, beschikt de terminal ook over een Modbus-interface voor communicatie met sturingen van derden. Kant-en-klare aansluitingen en applicatiemacro's vergemakkelijken de applicatiespecifieke instellingen. Voor eenheden met een vermogen van meer dan 7,5 kW kan de remweerstand rechtstreeks worden verbonden met de reeds geïntegreerde remchopper.

Gebruiksvriendelijk
De bediening van de nieuwe Siemens-omvormer is net zo eenvoudig als de indienststelling. Parameters die voor één toepassing werden geoptimaliseerd, kunnen eenvoudig worden overgezet naar andere eenheden. SD- of MMC-kaarten kunnen worden gebruikt om gebruikergegevens op te slaan via de BOP-interface of via de op batterijen werkende Parameter Loader – zelfs zonder voeding van de omvormer – en om deze gegevens indien gewenst opnieuw te laden. De huidige firmware kan ook worden geladen. Op maat gemaakte verbindings- en applicatiemacro's (ook voor pompen, ventilatoren en compressoren) leveren de juiste instellingen voor de specifieke applicatie. De "Keep Running Mode" past de Sinamics V20 ook automatisch aan de voedingsomstandigheden aan voor een grotere beschikbaarheid bij gebruik op onstabiele netwerken. Lijnschommelingen kunnen intern worden gecompenseerd of foutmeldingen worden autonoom bevestigd. Dankzij het verbeterde koelconcept en gecoate printkaarten en elektronische componenten is de Sinamics V20 uiterst robuust, zowel elektrisch als mechanisch, waardoor dit een zeer betrouwbare aandrijving is, zelfs in zware omgevingen.

Energie-efficiëntie en kosteneffectiviteit ten top
De vraag-gestuurde regeling van de motorsnelheid biedt ook belangrijke energiebesparingen, zelfs in basistoepassingen. De Sinamics V20 is uitgerust met een energie-geoptimaliseerde stuurmodus (ECO Mode) voor een grotere energie-efficiëntie, waarbij de magnetische flux in de motor automatisch wordt aangepast aan het actuele werkingspunt. Bovendien laat de DC-link-koppeling een efficiënte energiebenutting van twee omvormers in een gegroepeerd systeem toe. De Sinamics V20 kan ook in slaapstand worden gezet, waardoor de motor langer meegaat en de slijtage (van bijv. pompen) wordt verminderd. Het actuele energieverbruik wordt aangegeven op het display, zodat de operator altijd een perfect zicht heeft op de energie-efficiëntie en de kosteneffectiviteit van de aandrijving.

Sinamics V20-omvormer

Legende
Met de Sinamics V20-omvormer stelt Siemens een nieuwe aandrijving met enkele as voor basistoepassingen voor, die uitmunt door korte indienststellingstijden, eenvoudige bediening en hoge kosteneffectiviteit.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives en www.siemens.com/sinamics-V20 of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com .

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/dt-picture/4037


You are changing from the tablet to the classic version. Do you want to proceed?