Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Switches combineren spanning en gegevensoverdracht via Industrial Ethernet

For the business press
Brussel, 21.04.2010

De Siemens-divisie Industry Automation heeft een aantal Industriële Ethernet-switches voorzien van PoE (Power over Ethernet) functionaliteit, dit volgens IEEE 802.3af. Via één gezamenlijke kabel voorzien de unmanaged switch X108PoE en de modulaire managed switches X308-2M PoE en XR324-4M PoE twee, vier of acht PoE-compatibele eindtoestellen van gegevens en voeding.

Geschikte toepassingen zijn bijvoorbeeld IP-telefoons, scansystemen, toegangspunten en IP-camera’s. Dit spaart niet alleen op de installatiekosten, maar maakt ook een bijkomende voeding overbodig. Dit opent heel wat nieuwe toepassingsmogelijkheden binnen industriële automatisering.

Bij videobewaking, tot nu toe exclusief voorbehouden aan de gebouwautomatisering, integreren de nieuwe PoE-switches de aangesloten camera’s in automatiseringstoepassingen. Toepassingsscenario’s zijn bijvoorbeeld de bewaking van bedieningssystemen of operatoren in verwerkingsinstallaties met extra veiligheid voor personeel en machines en een verhoogde proceskwaliteit tot gevolg.