Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens op drinktec en op oils + fats beurs in Munchen

For the business press
München, 19.08.2013

Om de 4 jaar komt de internationale brouwerij- en drankennijverheid samen op drinktec in München. De volgende drinktec, het algemeen erkende en toonaangevende platform voor de wereldwijde industrie, vindt plaats van 16 tot 20 september.

Siemens Industry stelt er haar omvangrijke portfolio met geïntegreerde automatiserings- en aandrijfoplossingen voor in hal A4, stand 107. Dit jaar ligt de klemtoon bij Siemens vooral op de DFT (Dairy Functional Toolset) software, die het Simatic PCS 7 processtuursysteem aanvult met speciale functies voor de zuivelnijverheid. Zuivelbedrijven kunnen specifieke workflows, zoals melkbemonstering, pasteurisatie, scheiding, productie en reiniging van leidingen en tanks, nauwkeurig regelen met DFT, zodat met deze tool productieprocessen in de hele industriesector kunnen worden geoptimaliseerd. Bovendien verzamelt en archiveert DFT de productiegegevens continu.

Andere highlights zijn de OPL (Optimized Packaging Line) voor bottel- en verpakkingslijnen en oplossingen voor het optimaliseren van het energiebeheer en energiebesparing in de drankproductie. De bezoeker kan ook meer informatie krijgen over het beproefde en geteste Braumat-processtuursysteem, dat specifiek werd ontworpen voor toepassingen in bierbrouwerijen.

Oils+fats

Parallel met drinktec vindt oils+fats plaats van 18 tot 20 september 2013. Oils + fats is de enige vakbeurs ter wereld over de technologie en de handel van oliën en vetten. Deze internationale beurs voor eetbare oliën en vetten wordt voor de vijfde keer op rij in München georganiseerd.

Siemens Industry, tevens aanwezig in hal B0, stand 312, presenteert de volgende producten: Advanced Proces Control (APC), Condition Monitoring door middel van intelligent beheer van procesgegevens, energiebesparingsopties door bewaking van energiegegevens, innovatief niveaumeetsysteem voor silo's met Sitrans LR 560 in 78GHz-technologie en het Simatic PCS 7 processtuursysteem met geïntegreerde functionele veiligheidsaspecten in overeenstemming met ISO 51611.