Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe Siemens industriële monitors en Thin clients krijgen iF product design award 2012

For the business and trade press
Brussel, 06.08.2012

De nieuwe reeks Siemens industriële monitors en thin clients met touchscreen of toetsbediening zijn leverbaar met een schermdiagonaal van 12 tot 22 inch. De apparaten worden gebruikt voor bediening van machines en voor de koppeling met een externe bediening of SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition)-systeem. Simatic Flat Panel-monitors zijn geschikt voor aansluiting op industriële pc's tot een afstand van 30 meter, terwijl Simatic Thin Clients met hun ethernet aansluiting kunnen worden gebruikt in een decentrale topologie over lange afstanden en zich kunnen verbinden met meerdere servers. De nieuwe producten hebben de "iF product design award 2012" in de wacht gesleept.

De Simatic IFP en Simatic ITC met voorzijde uit spuitgietaluminium zijn onderhoudsvrij, kunnen 24 uur continu werken en voldoen aan hoge eisen voor temperatuur, vibratie, schokken en EMC. De energiebesparende LED-achtergrondverlichting kan tot 100% worden gedimd.  Door de hoge resolutie bieden zij  een zeer goede leesbaarheid vanuit alle hoeken, zelfs bij gebruik in felverlichte werkomgevingen..

De nieuwe Industrial Flat Panel Simatic IFP is geschikt als industriële monitor met snelle reactietijden en is leverbaar in 15, 19 en 22 inch. Ze kunnen ook verticaal worden gemonteerd als de ruimte beperkt is. Ze worden via DVI-D of de nieuwe DisplayPort-interface aangesloten op een industriële pc, die zich tot op een afstand van 30 meter kan bevinden. De monitors zijn Atex-gecertificeerd. Scheepvaartgoedkeuring is aangevraagd.

De nieuwe Industrial Thin Client Simatic ITC voor client-serverarchitecturen heeft geen ventilator of harde schijf, zodat dit apparaat uiterst duurzaam en onderhoudsvrij is. Het touchscreen-apparaat, met een schermdiagonaal van 12, 15, 19 of 22 inch, wordt aangesloten op één of, in multi-sessiemodus, op meerdere servers. Redundante systemen kunnen worden geconfigureerd voor extra hoge beschikbaarheid. De thin clients zijn uitgerust met een zeer performante 1,2 gigahertz Intel Celeron-processor.

Een groot aantal functies en interfaces zijn geïntegreerd: een gigabit LAN-interface voor snelle communicatie met de server, twee USB-interfaces voor aansluiting van muis en/of toetsenbord; een webbrowser en meerdere protocollen voor flexibele verbinding met andere systemen, zoals RDP, SmartAccess for Simatic WinCC Sm@rtServer, VNC en Sinumerik.

De nieuwe configuratiewizard zorgt voor eenvoudige en snelle ingebruikname en integratie in bestaande netwerken. Dankzij externe configuratiesoftware kunnen de thin clients centraal worden beheerd via een netwerk, bijvoorbeeld voor een firmware-update. De spiegelfunctie wordt gebruikt voor een efficiënte diagnose, bijvoorbeeld om de inhoud van het scherm weer te geven in de controlekamer of om de inhoud van daaruit de bedienen.

Meer informatie vindt u online op www.siemens.com/simatic-hmi-widescreen

Bij dit persbericht hoort een foto die u kunt downloaden via www.siemens.com/ia-picture/3110

Industriële monitors en Thin clients