Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens neemt LMS International, marktleider op het vlak van Test and Mechatronische Simulatie, over.

Door integratie met LMS kan Siemens de productontwikkelingsprocessen van klanten versnellen.

For the trade/business and financial press
Erlangen, 08.11.2012

Siemens breidt zijn portfolio van industriële software verder uit door de overname van LMS International NV (Leuven, België), een toonaangevende leverancier van test- en mechatronicasimulatiesystemen voor complexe producten. “Mechatronische simulaties zullen steeds meer aan belang winnen voor intelligente en competitieve productontwikkeling- en productieprocessen. Door de overname van LMS bekleden we nu ook in dit softwaresegment een toonaangevende positie en kunnen we de innovatiesnelheid en -kracht van onze klanten aanzienlijk verhogen”, aldus Siegfried Russwurm, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG en CEO van de Siemens-sector Industry. De overnameprijs voor LMS bedraagt om en bij de 680 miljoen euro (exclusief excess cash). De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de regelgevende instanties.

Met meer dan 1.200 medewerkers en een omzet van ongeveer 140 miljoen euro voor de eerste negen maand van 2012 (1 januari tot 30 september), groei van meer dan 24% tov 2011, is LMS een globale partner voor zo’n 5.000 bedrijven uit de automobiel- en luchtvaartsector en andere industrieën. De particuliere onderneming ondersteunt alle automobiel- en luchtvaartproducenten uit de Fortune 500-lijst evenals hun internationaal toonaangevende leveranciers met haar waaier van mechatronische simulatiesoftware, testsystemen en engineeringdiensten. LMS beschikt tevens over een volledig softwareplatform voor het modeleren, simuleren en testen van auto’s, vliegtuigen en andere complexe producten met het oog op de optimalisering van hun akoestische, trilling-, oscillatie-, vermoeidheidssterkte-, en dynamische eigenschappen.

De bedrijfsactiviteiten van LMS zullen worden geïntegreerd in de PLM-softwareportfolio (productlevenscyclusmanagement) binnen de Siemens-divisie Industry Automation. “Door de overname van LMS breiden we onze portfolio van industriële software uit in een domein dat voor heel wat klanten van cruciaal belang is. Voortaan kunnen ze hun producten simuleren, testen, optimaliseren en produceren in een geïntegreerde en consistente gegevensomgeving. Hierdoor zullen ze sneller, efficiënter, flexibeler en rendabeler worden”, verduidelijkt Anton S. Huber, CEO van de Siemens-divisie Industry Automation.
“Deze overname is de best mogelijke strategische optie om onze toekomstige groei en het langetermijnsucces van LMS te verzekeren in een zich consoliderende industrie”, aldus Urbain Vandeurzen, voorzitter en CEO van LMS. “Sinds de oprichting in 1980, heeft LMS reeds meer dan 30 jaar voortgezette winst en omzetgroei geboekt. Onze klanten kunnen blijven rekenen op onze oplossingenportfolio en nu ook op een sterke partner met de nodige aanvullende technische software, rijke industrie-ervaring en langetermijnstabiliteit.”

De PLM-software, onderdeel van de industriële softwareportfolio van Siemens, wordt gebruikt door meer dan 70.000 bedrijven wereldwijd in de auto-industrie, elektronicaproductie, luchtvaartsector, machinebouw en werktuigkunde, en andere sectoren. Sinds de overname van UGS Corp. in 2007 is Siemens de enige leverancier wereldwijd die het volledige meerwaardeproces voor productontwikkeling en -productie dekt met zijn softwareproducten. Overnames door Siemens sinds eind 2011 omvatten Active Tecnologia em Sistemas de Automação Ltda. (farmaceutische en biotechproductie), Vistagy Inc. (composietmaterialen), IBS AG (kwaliteit- en productiemanagement), Innotec do Brasil Ltda. (geïntegreerd systeemmanagement), Perfect Costing Solutions GmbH (kostenmanagement), VRcontext International S.A. (3D-systeemvisualisering) en Kineo CAM (computergestuurde bewegingssoftware).

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Industry Automation (Nürnberg, Duitsland) ondersteunt de volledige waardeketting van haar industriële klanten – van productontwerp tot productie en diensten – met een ongeëvenaarde combinatie van automatiseringstechnologie, industriële regeltechnologie en industriële software. Met haar softwareoplossingen kan de divisie de marktintroductietijd van nieuwe producten met 50 procent verkorten. Industry Automation bestaat uit vijf business units: Industrial Automation Systems, Control Components and Systems Engineering, Sensors and Communications, Siemens PLM Software en Water Technologies. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/industryautomation