Tools

Siemens BelgiëSiemens België

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens stelt haar nieuwigheden op het gebied van installatiemateriaal voor tijdens ECL

For the trade/business and financial press
Brussel, 07.08.2006

Tijdens de ECL-beurs, die plaatsvindt in Brussels Expo van 20 tot 21 september 2006, stelt Siemens (Automation & Drives) een aantal nieuwigheden voor op het gebied van installatiemateriaal. Deze zijn vooral terug te vinden in de volgende gamma's: BETA, voor de bescherming van elektrische installaties en uitrustingen; DELTA, de reeks schakelaars, en GAMMA, het domoticaprogramma.

BETA

GSM-alarmmodule 5TT71

Siemens biedt de GSM-alarmmodule 5TT71 aan voor de bewaking en externe schakeling op afstand van elektrische systemen en machines.

Het apparaat werkt op basis van de mobiele draadloze normen GSM en GPRS en stuurt in geval van een storing of statuswijziging een SMS-bericht naar de gsm van de gebruiker. De gebruiker kan de installatie ook zelf in- of uitschakelen door middel van een SMS-bericht. Maximaal vijf andere telefoonnummers kunnen naast het nummer van de beheerder worden opgeslagen in de alarmmodule. De nieuwe technologie kan worden gebruikt in woon- en nutsgebouwen voor de regeling van bijvoorbeeld verwarming, airco, koelsystemen, noodvoedingen, motoren of automatische systemen. De alarmmodule kan eenvoudig worden geïnstalleerd op de montagerail in de verdeelkast en is onmiddellijk klaar voor gebruik. Hij beschikt over twee ingangen voor alarmmeldingen en één uitgang voor schakeling van op afstand.

Bliksem- en overspanning: alles voor het beveiligingsconcept

Elektronische installaties en toestellen, die vandaag ingezet zijn in de industrie, bedrijven en privé-woningen, zijn gevoelig voor elektromagnetische invloeden, elektrostatische ontladingen, schakeloverspanningen en overspanningen door blikseminslagen. Beveiliging is noodzakelijk. Siemens biedt daartoe een volledig concept.

De cijfers van de verzekeringsmaatschappijen zijn duidelijk. Ongeveer één derde van alle schade die door woningverzekeraars moet worden vergoed, is te wijten aan blikseminslag en overspanningen. Bij de inboedelverzekering bedraagt het schadegedeelte zelfs 45 procent.

Bescherming is overal aangewezen waar elektronische systemen en toestellen worden geïnstalleerd. Hier moet ook voor een aangepaste overspanningsbeveiliging worden gezorgd. Bovendien zijn bliksemstroomafleiders overal noodzakelijk waar directe blikseminslagen kunnen worden verwacht, dus in gebouwen met externe bliksembeveiliging, aansluiting op luchtleidingen of een dakantenne.

Beveiliging is mogelijk dankzij een omvangrijk concept uit het gamma BETA installatiemateriaal van Siemens. Het productgamma loopt van bliksemstroomafleiders van vereistenklasse I over overspanningsbeveiligingen van vereistenklasse II tot speciale beveiligingsapparaten voor zeer gevoelige installaties overeenkomstig vereistenklasse III. Nieuw in het aanbod is de combinatieafleider. In plaats van twee gescheiden apparaten te voorzien voor de afleiding van de stootstroomgolf en de reststroomgolf, kan een combinatieafleider worden gebruikt, die niet alleen het afleidingsvermogen volgens vereistenklasse I biedt, maar ook het beschermingsniveau volgens vereistenklasse II realiseert.

Het productgamma van de Siemens bliksemstroom- en overspanningsafleiders is geschikt voor de netvormen TNS, TNC en TT. Terwijl éénpolige apparaten in de juiste combinatie door de installateur algemeen kunnen worden gebruikt, zijn meerpolige apparaten reeds voorgeconfigureerd en als aansluitklare compacte eenheid in de overeenkomstige netvorm beschikbaar.

Alle apparaten van de vereistenklasse I, II en III kunnen op de 35 mm DIN-rail worden geklikt, net zoals een eventueel vereiste ontkoppelingsspoel.

DELTA

Afdekplaatjes uit de serie DELTA miro in hout en kunststof, een uitbreiding op de glazen afdekplaatjes DELTA miro, die vorig jaar werden voorgesteld

Het gamma DELTA miro is dankzij zijn design een groot succes. De uiterst vlakke en vierkante vormen worden door designgerichte klanten sterk gewaardeerd. De idee de afdekplaatjes ook in andere materialen uit te voeren, was een logisch gevolg van dit succes.

"DELTA miro hout" is uitgevoerd in massief hout en beschikbaar in beuk, kers, esdoorn, esdoorn rood en wengé. "DELTA miro kunststof" is beschikbaar in titaanwit, carbon metalliek en zilver metalliek. Zo heeft de klant met DELTA miro een grote keuze aan kleuren en materialen in hetzelfde design. Hij kan voor iedere ruimte een aangepaste kleur en materiaalkeuze toepassen.

Het programma DELTA miro, dat deel uitmaakt van het 55x55 mm schakelaaraanbod DELTA i-systeem, biedt een ruim aanbod aan functies. De technische mogelijkheden gaan van standaard schakelaars en drukknoppen tot en met elektronische functies zoals bewegingsmelders, GAMMA instabus en GAMMA wave schakelaars. De 3 basiskleuren van de schakelaars zijn titaanwit, carbon metalliek en zilver metalliek.

GAMMA

De Siemens instabus EIB/KNX schakelaars om audiofuncties aan te sturen

De instabus EIB/KNX schakelaars bieden de mogelijkheid audiofuncties aan te sturen. Zo kan men in de verschillende ruimtes van een woning vanop de schakelaars een andere muziekbron kiezen, het volume aanpassen, naar het volgende radiostation springen, ...

Voor deze oplossing werd er samengewerkt met Russound, een Amerikaanse audiofabrikant, die in België verdeeld wordt door New Invor uit Mechelen. De multi room/multi source controllers van Russound zijn beschikbaar voor 4 audiozones en 4 bronnen of voor 6 audiozones en 6 bronnen. Deze controllers beschikken over een RS 232 interface. Met behulp van een specifieke Siemens EIB/KNX gateway worden EIB/KNX telegrammen omgezet in RS 232 bevelen voor deze controllers. Al deze functies zijn beschikbaar tegen een zeer aantrekkelijke prijs.


De mediakoppelaar UP 140 van Siemens biedt de mogelijkheid een instabus EIB/KNX installatie te koppelen met een GAMMA wave installatie

Vorig jaar lanceerde Siemens op Batibouw met succes zijn draadloze domoticasysteem GAMMA wave. Waar met het instabus EIB/KNX-domoticasysteem van Siemens vooral nieuwe gebouwen konden uitgerust worden, kan dit sindsdien met GAMMA wave ook draadloos in bestaande gebouwen met de nieuwe mediakoppelaar UP 140.

Met de mediakoppelaar UP 140 kunnen niet minder dan 50 kanalen ingesteld worden om RF-bevelen om te zetten in instabus bevelen of omgekeerd.
De mediakoppelaar UP 140 heeft de vorm van een GAMMA wave drukknop die gemonteerd wordt op een instabus buskoppelaar. Hij is beschikbaar in de verschillende designs van schakelaars uit de DELTA reeks. De drukknop zelf kan bijkomend een bediening activeren via GAMMA wave of instabus .

Enkele toepassingsvoorbeelden:

Van GAMMA wave naar instabus

  • RF wandzender kan verlichting aangesloten op instabus aansturen

  • (ombouw teleruptorinstallatie naar domotica)

  • RF handzender met 17 functies als afstandsbediening voor instabus installatie

  • Draadloze magneetcontacten melden stand van het venster aan instabus thermostaat

  • DELTA reflex rookdetector stuurt draadloos alarmmeldingen door naar instabus

  • Melding batterijstatus GAMMA wave wandzenders naar instabusVan instabus naar GAMMA wave

  • Lichtsensor van weerstation instabus stuurt draadloos GAMMA wave zonweringsactoren aan

  • Uitbreiding bestaande instabus installatie met GAMMA wave modules bij kableringsprobleem

  • Koppeling twee GAMMA wave installaties via instabus om grotere afstanden te overbruggen


GSM alarm module
Combinatieafleider
instabus schakelaars
serie DELTA miro

Contactpersoon voor de pers :
Béatrice Delfin-Diaz
Press Officer
Tel.: +32 2 536 26 11
Mail: beatrice.delfindiaz@ siemens.com