Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens breidt Simotics XP-portfolio uit met nieuwe vlambestendige, explosieveilige 1MD5-motoren in rendementsklasse IE2

For the trade/business and financial press
Brussel, 14.01.2013

De Siemens-divisie Drive Technologies voegt nieuwe vlambestendige, "close-to-standard" explosieveilige motoren in rendementsklasse IE2 toe aan haar Simotics XP-portfolio. Met de nieuwe 1MD5-motoren kunnen pompen, ventilatoren, compressoren en mengers veilig worden gebruikt in omgevingen met explosiegevaar, terwijl tegelijk meer energie wordt bespaard.

De chemische en petrochemische nijverheid en de productie en verwerking van olie en gas vergen robuuste motoren met een lange levensduur, die de nodige veiligheid verzekeren voor mens, machine en milieu. Explosieveilige Simotics XP-motoren van Siemens, die zelfs in extreme omstandigheden een hoge veiligheid en efficiëntie verzekeren, zijn ideaal voor dergelijke toepassingen. Dit geldt ook voor de nieuwe, vlambestendige 1MD5 laagspanningsmotoren, die Siemens toevoegt aan zijn Simotics XP-portfolio. Als opvolger van de "close-to-standard" 1MJ-reeks met rendementsklasse IE1 dekt de nieuwe "close-to-standard" 1MD5-reeks de hoge rendementsklasse IE2. De 1MD5-motoren laten dus een enorme energiebesparing toe wanneer pompen, ventilatoren, compressoren en mengers worden gebruikt in explosieve stof- en gasomgevingen in Zone 1. Bovendien is omzetting naar IE3 mogelijk zonder de motorafmetingen te wijzigen. Alle nieuwe Simotics-motoren zijn ook perfect geschikt voor interactie met Sinamics-frequentieomvormers en laten bijkomende energiebesparingen toe.

De nieuwe vlambestendige motoren worden gekenmerkt door talrijke coatingsystemen, die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis en bestand zijn tegen een vochtigheidsgraad van 80%. Dit betekent dat de 1MD5-motoren ook kunnen worden gebruikt in omgevingen met verhoogde blootstelling aan chemicaliën en in offshore-toepassingen. Zelfs in de standaardversie van de 1MD5 voldoen de verbindingen van de plenumkast aan de vereisten van de Duitse Vereniging voor Industriële Energie en Vermogensindustrie (VIK). De motoren dekken een vermogensbereik van 0,25 kW tot 250 kW en zijn leverbaar in de groottes 71 tot en met 315 en in 2-, 4- en 6-polige versies. De 1MD5-motoren zijn mechanisch verwisselbaar met de motoren van de Loher Chemstar-reeks en dankzij hun gestandaardiseerd ontwerp, dat een snelle en kosteneffectieve productie toelaat, zijn de leveringstijden kort en de aankoopkosten laag. Voor klantspecifieke versies met alle mogelijk functies vult de Loher Chemstar-motorenreeks het assortiment aan, tot en met de meeste complexe versies.

De nieuwe vlambestendige, explosieveilige Simotics XP 1MD5-motoren van Siemens hebben rendementsklasse IE2

Legende
De nieuwe vlambestendige, explosieveilige Simotics XP 1MD5-motoren van Siemens hebben rendementsklasse IE2. Hiermee kunnen pompen, ventilatoren, compressoren en mengers veilig worden gebruikt in omgevingen met explosiegevaar, terwijl tegelijk meer energie wordt bespaard.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives en www.siemens.com/simotics of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com .

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/dt-picture/4049