Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Frost & Sullivan bekroont Building Technologies met de “2014 European Building Technologies Company of the Year Award”

For the business and trade press
Brussel, 19.12.2014

Het consultancybureau Frost & Sullivan heeft de Siemens-divisie Building Technologies bekroond met de “2014 European Building Technologies Company of the Year Award”. Het in de wacht slepen van deze prijs vormt een erkenning voor de verovering van een aanzienlijk marktaandeel door BT met haar oplossingen en diensten gebaseerd op het Desigo-gebouwbeheerssysteem.

Frost & Sullivan reikt deze jaarlijkse prijs uit aan bedrijven die zichzelf op basis van buitgewone marktrealisaties wisten te onderscheiden. Uit de analyse van Frost & Sullivan blijkt dat Building Technologies (BT) is uitgegroeid tot de Europese marktleider op het vlak van gebouwenbeheer en gerelateerde diensten. Deze prijs werd op 10 december 2014 in het Duitse Frankfurt uitgereikt aan BT.

Frost & Sullivan benadrukte hierbij het volgende:

  • BT biedt diensten aan voor de verhoging van de gebouwefficiëntie, zoals het evalueren, analyseren en benchmarken van de gebouwprestaties, en dit met het oog op het verzekeren van het hoogst mogelijke investeringsrendement voor gebouwuitbaters.

  • Met haar concept voor gebouwbeheer helpt BT multinationals ondernemingen bij de realisatie van hun duurzaamheidsdoelstellingen in een context van stijgende energiekosten en strikte overheidsregelgeving.

  • De diensten omvatten zowel lokale en decentrale monitoring van gebouwautomatiseringssystemen als energie- en duurzaamheidsmanagement.

  • BT kan bogen op een erkend palmares van het ontwikkelen en lanceren van baanbrekende innovaties die eindgebruikers aanzienlijke meerwaarde opleveren. Zelfs in het huidige, moeilijke economische klimaat is BT erin geslaagd nog aan marktaandeel te winnen.

Een uitstekend voorbeeld van dergelijke innovaties is Desigo CC. Dit platform voor gebouwbeheer is gebaseerd op open standaarden, en integreert een brede waaier van disciplines zoals verwarming, ventilatie en airconditioning, beveiliging, brandveiligheid, verlichting, zonnewering en energiemanagement. Alle deze disciplines kunnen voortaan vanuit één centrale locatie beheerd worden. “Deze brede integratie en de grotere klantenvoordelen die hiermee gepaard gaan, zijn uniek op de markt,” aldus Martin à Porta, hoofd van de BT-business voor de Europese regio, die in totaal 30 landen waaronder Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en België omvat.

Dankzij het modulaire ontwerp van Desigo CC kunnen gebouwuitbaters van start gaan met een relatief kleine installatie en een beperkte functionaliteit. Naarmate hun behoeften toenemen, kunnen ze naar wens disciplines en functionaliteiten toevoegen.

“In een oogopslag biedt Desigo CC volledige transparantie voor alle verbonden disciplines. Deze transparantie helpt op zijn beurt bedrijven dan weer bij het nemen van geïnformeerde economische beslissingen over het beheer en de exploitatie van hun gebouw(en) en de verhoging van de efficiëntie,” voegt à Porta er aan toe.

“Ik ben zeer verheugd dat we met deze prijs erkenning van Frost & Sullivan krijgen voor onze innoverende oplossingen en diensten op het vlak van gebouwautomatisering,” aldus Uwe Bartmann, die aan het hoofd van de onafhankelijke Duitse regio staat.

Meer informatie, bezoek www.siemens.com/desigo-cc of http://www.buildingtechnologies.siemens.com/bt/global/en/Pages/awards_and_recognitions.aspx

19-12-2014