Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Intelligente en geïntegreerde gebouwtechnieken voor ziekenhuizen

Siemens neemt deel aan Soins & Santé

For the trade/business and financial press
Huizingen, 02.04.2014

Op donderdag 3 en vrijdag 4 april is Siemens aanwezig op Soins & Santé in Namur Expo, de beurs die alle apparatuur, oplossingen en innovaties samenbrengt op het vlak van gezondheidszorg. De onderneming stelt er haar gebouwbeheersysteem Desigo Total Building Solutions en Totaly Integrated Power (TIP), de oplossing voor energiedistributie voor.

Zorginstellingen staan voor vele uitdagingen. Naast de zorg voor patiënten, wordt hun takenpakket steeds uitgebreid. Het respect voor milieurichtlijnen en –wetgeving wint aan belang, en de continue verbetering van het comfort en de veiligheid van de patiënt blijft een focuspunt. En dat steeds met het oog op kosten besparen. Siemens, actief in de gezondheidszorgsector met in vivo en in vitro oplossingen, maar ook sterke partner op het vlak van gebouwentechnologie en energiedistributie, biedt hiervoor verscheidene oplossingen.

Intelligente en geïntegreerde gebouwtechnieken zorgen voor meer energieefficiënte en meer comfort in ziekenhuizen.
Siemens Desigo Total Building Solutions is een gebouwbeheersysteem dat o.a. werd ontwikkeld met het oog op zorgverlening in een aangename maar weliswaar betaalbare omgeving. Er wordt aandacht besteed aan de efficiëntie van het gebouw en het personeel, en aan de veiligheid en patiëntenzorg.

Desigo Total Building Solutions is zowel in operatiekamers (OK) als in andere ruimtes toepasbaar. Het is een geïntegreerde oplossing die tal van technieken kan beheren: HVAC (verwarming – ventilatie – airconditioning), verlichting, zonnewering, deurcontrole, en diverse medische technische alarmen in een OK, en dat allemaal vanaf één centraal punt.

Siemens heeft referenties in verschillende ziekenhuizen. Zo opende het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst in december 2013 haar vernieuwde operatiekwartier met een totaaloplossing van Siemens. De operatiezalen en de nevenlokalen werden uitgerust met de Desigo Total Room Automation (TRA). Desigo TRA verbindt alle disciplines binnen een ruimte en zorgt voor een perfecte wisselwerking tussen verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting en zonnewering.

Totaly Integrated Power
Naast het Desigosysteem zal Siemens TIP, of Totaly Integrated Power voorstellen. TIP is een geïntegreerde oplossing voor de elektriciteitsverdeling in functionele en industriële gebouwen - van middenspanningssystemen tot stopcontacten. TIP maakt gebruik van op elkaar afgestemde producten en systemen, communicatie- en softwaremodules voor de verbinding van elektriciteitsverdeelsystemen met industriële automatiserings- en gebouwautomatiseringssystemen. Zo zijn belangrijke besparingen bij het beheer van het gebouw mogelijk. Ook hiervan maken verschillende Belgische ziekenhuizen al jarenlang gebruik.

Praktisch
Soins & Santé gaat door in Namur expo – Avenue Sergent Vrithoff 2, 5000 Namen.
U vindt ons op stand nummer 1418.

Openingsuren
Donderdag 3 april: 9u30 – 20u
Vrijdag 4 april: 9u30 – 18u30

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldwijde grootmacht op het vlak van elektronica en elektrische engineering, actief in de domeinen industrie, energie en gezondheidszorg en biedt bovendien infrastructuuroplossingen, hoofdzakelijk voor steden en grootstedelijke gebieden. Al meer dan 165 jaar staat Siemens garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is ‘s werelds grootste leverancier van milieutechnologie. Zo’n 43 procent van de totale omzet wordt op basis van groene producten en oplossingen gegenereerd. In boekjaar 2013, afgesloten op 30 september, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 75,9 miljard genoteerd en een winst van € 4,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2013 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 362.000 medewerkers in dienst.
Meer informatie kunt u vinden op: http://www.siemens.com

De Siemens-divisie Low and Medium Voltage staat ten dienste van de volledige product-, systeem- en oplossingensector voor betrouwbare energieverdeling en -levering op het laag- en middenspanningsniveau. Het portfolio van de divisie omvat schakelapparatuur en voedingsoplossingen, verdeelborden, beveiligings-, schakel-, meet- en bewakingsapparaten en energieopslagsystemen voor de integratie van hernieuwbare energie in het net. De systemen worden aangevuld met communicatieve softwaretools, die energieverdeelsystemen kunnen koppelen aan automatiseringssystemen voor gebouwen of industrie. Low and Medium Voltage verzekert een efficiënte energievoorziening voor stroomnetten, infrastructuur, gebouwen en industrie. Bijkomende informatie vindt u op: http://www.siemens.com/low-medium-voltage

De Siemens-divisie Building Technologies is de wereldleider voor veilige en energiezuinige gebouwen (“green buildings”) en infrastructuren. Als dienstverlener, systeemintegrator en productleverancier is Building Technologies actief op de markt voor gebouwautomatisering, verwarming, ventilatie en airco (HVAC), brandpreventie en beveiliging. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/buildingtechnologies