Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

SIEMENS KNX IP Control Center – bedien je verwarming en verlichting snel en eenvoudig via het internet

For the business press
Huizingen, 17.02.2014

IP Control Center (IPCC), is de jongste telg in de domotica-lijn van Siemens. Dit compacte toestel maakt de boeiende wereld van domotica nog toegankelijker voor het grote publiek. Slechts één vereiste: een webbrowser.

Het internet is nooit veraf. Iedereen heeft tegenwoordig wel een laptop, tablet of Smartphone bij de hand. De IPCC van Siemens maakt daar handig gebruik van en verleent de gebruiker via enkele muisklikken altijd en overal toegang tot de bediening en controle van zijn huiselijke elektronica.

Webserver

De bediening van de verwarmingsinstallatie of zonwering is nu mogelijk via het internet. De IPCC is een webserver en werd specifiek ontwikkeld voor KNX-projecten. Het toestel kan tot maximaal 250 KNX-objecten aansturen en visualiseren. Een ogenschijnlijk bijzonder ingewikkeld gegeven, weliswaar vereenvoudigd voor de klant. Mede door de zeer gebruiksvriendelijke interface die met behulp van een bijgeleverde editor tot in de puntjes gepersonaliseerd kan worden.

Editor

De Combridge Editor is perfect in staat om alle gangbare extensies, zoals JPG, PNG en GIF, weer te geven. Hierdoor kan de gebruiker bijvoorbeeld een plattegrond van zijn woning uploaden, wat een duidelijk overzicht en intuïtieve bediening verzekert. De editor kan geopend worden met elke webbrowser en bevat een uitgebreide database met de nodige iconen en symbolen voor alle apparaten of voorzieningen. En dit in zes verschillende stijlen.

Configuraties

De IPCC is uiterst geschikt voor kleine en middelgrote woningen of kantoorruimtes. Bovendien kan een volledige ruimte met één command of muisklik worden bediend. Een lokaal kan zo in een handomdraai worden aangepast voor bijvoorbeeld een presentatie. Een simpele druk op de knop en de zonwering zakt, de lichten doven en het projectiescherm komt tevoorschijn, allemaal volledig configureerbaar.

Dergelijke configuraties kunnen bovendien worden opgenomen in 300 weekprogramma’s, 300 jaarprogramma’s, 1000 logische functies en maar liefst 5000 scenario’s. Uitermate handig voor variërende vakantieschema’s, werkplanningen en verschillende gebruikersprofielen.

Tablet PC

De interface van de IPCC is zo ontwikkeld dat deze ook perfect kan worden weergegeven op tablet PC met een draadloze internetverbinding. De bediening van al je huislijke elektronica, nu steeds op zak.