Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Sivacon S8 laagspanningsschakelborden met innovatief ventilatieconcept en nieuwe componenten

For the business press
Brussel, 31.08.2011

De Siemens-divisie Building Technologies heeft haar assortiment Sivacon S8 laagspanningsschakelborden uitgebreid met nieuwe paneeltypes en modules, die een nog grotere flexibiliteit en efficiëntie bieden voor de configuratie van de energieverdeling in industriële installaties. De nieuwkomers zijn een paneel met universeel installatiesysteem en een geoptimaliseerd ventilatieconcept, een paneel voor de integratie van maximaal drie vermogenschakelaars (a.c.b.) en een actieve-filtermodule om de netwerkkwaliteit te verbeteren. De nieuwe schakelborden worden voorgesteld op de Hannover Messe 2011.

Met typegekeurde standaardmodules staan de Sivacon-schakelborden garant voor een efficiënte energieverdeling in industriële toepassingen en bieden ze een hoge bescherming voor operatoren en installatie. Het nieuwe universele installatiepaneel laat een ruimte-geoptimaliseerde integratie van toestelcombinaties toe voor motorbesturing, veiligheidsrelais en frequentieomvormers in uittrekbaar ontwerp of vast gemonteerde technologie. De rack-eenheden omvatten de recentste Sirius-schakel- en beveiligingsapparaten, Sinamics-frequentieomvormers en het Simocode pro-motorbeheersysteem van Siemens. De failsafe uitbreidingsmodules, die deel uitmaken van Simocode pro, laten een veilige uitschakeling van motoren in de procesautomatisering toe. Simocode kan via Profibus worden verbonden met hogergeplaatste automatiseringssystemen en combineert alle essentiële beveiligings-, bewakings- en stuurfuncties voor elke motoraftakking in een enkel systeem. Bovendien beschikt het schakelpaneel over een eigen ventilatiesysteem, dat kan worden aangesloten op een warmtewisselaar of een airco van het gebouw, om de door het systeem geproduceerde warme lucht verder te benutten. De koude lucht, die in het schakelpaneel binnengaat via ventilatiesleuven, wordt via een nieuw, geïntegreerde ventilatiekanaal langs een duidelijk omschreven route doorheen de binnenzijde van het paneel gevoerd, waarna de verwarmde lucht in opwaartse richting het paneel aan de linkerzijde verlaat.

Het vermogenschakelaarpaneel van het Sivacon-schakelbord werd uitgebreid om de verpakkingsdensiteit te verhogen. Daardoor kunnen nu tot drie vermogenschakelaars van het type 3WL van Siemens in één paneel worden geïnstalleerd en flexibel naar wens worden gecombineerd. Motoren, condensatoren, generatoren en transformatoren kunnen dankzij de vermogenschakelaars veilig worden geschakeld en betrouwbaar worden beschermd tegen overbelastingen en kortsluitingen. Bovendien beschikken de vermogenschakelaars over uitgebreide communicatiemogelijkheden via Profibus DP of Modbus RTU en netwerkprocessen kunnen, in combinatie met een regelsysteem, worden bewaakt. Met een paneelbreedte van slechts 600 mm is het ook uiterst compact.

Ook nieuw in het assortiment Sivacon-schakelborden is een geïntegreerde actieve-filtermodule waarmee ook harmonischen kunnen worden gecompenseerd, wat de stabiliteit van het netwerk verbetert en zorgt voor een permanente verlaging van het energieverbruik.

Sivacon S8

Legende
Het vermogenschakelaarpaneel van het Sivacon-schakelbord werd uitgebreid om de verpakkingsdensiteit te verhogen. Daardoor kunnen nu tot drie vermogenschakelaars van het type 3WL van Siemens in één paneel worden geïnstalleerd en flexibel naar wens worden gecombineerd.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en OSRAM. Met ca. 204.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2010 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €34,9 miljard.

De Siemens-divisie Building Technologies (Zug, Zwitserland) is de toonaangevende leverancier van veilige, beveiligde en energie-efficiënte oplossingen voor gebouwen („Green Buildings“) en gebouwinfrastructuur. Als dienstverlener, systeemintegrator en leverancier van producten levert Building Technologies de technologie voor gebouwautomatisering, HVAC, brandbeveiliging, algemene beveiliging, laagspannings-energieverdeling en elektrische installaties. Met ongeveer 42.000 werknemers wereldwijd (30 september) realiseerde Building Technologies in het boekjaar 2010 een omzet van €6,9 miljard.