Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens stimuleert digitale transformatie in gebouwen met overname van Enlighted

  • Building Technologies neemt toonaangevende leverancier van slimme IoT-systemen in gebouwen over

  • Uitbreiding van slimme gebouwentechnologie met digitaal waarnemingssysteem met geavanceerde toepassing voor verlichtingsregeling als kernelement

  • Verbetering van de performantie van gebouwen door verzameling van gegevensstromen ter bevordering van de transparantie en de efficiëntie

  • Transactie naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2018

Siemens Building Technologies Division neemt Enlighted Inc. over. De organisatie is een toonaangevende leverancier van slimme IoT-systemen (Internet of Things) in gebouwen, met een hoofdkantoor in de Silicon Valley. Het bedrijf is een succesvolle speler in de slimme gebouwenindustrie en brengt een geavanceerd digitaal waarnemingssysteem op de markt. Beide partijen zijn overeengekomen geen financiële gegevens bekend te maken. De overname wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2018. Enlighted zal bestuurd worden als een onafhankelijke juridische entiteit en als volledige dochteronderneming van Siemens Industry Inc.

“Enlighted heeft een duidelijke stempel gedrukt op het revolutioneren van gebouwintelligentie door, aan de hand van gegevens, een IoT-platform te ontwikkelen dat gebaseerd is op meerdere sensoren”, zegt Matthias Rebellius, CEO van Siemens Building Technologies. “Met deze stap laten we zien dat we de digitalisering in de slimme gebouwenindustrie willen stimuleren.”

Enlighted heeft zijn technologische leiderspositie verworven met een IoT-platform van wereldklasse voor commercieel vastgoed. Het platform bestaat uit multifunctionele sensoren, gedistribueerde computerisering, een eigen netwerk en softwaretoepassingen. De slimme sensoren die gegevens veilig naar de cloud streamen vormen het kloppende hart van het platform van Enlighted. Bovendien zorgt het platform voor een lager energieverbruik, verbeterd ruimtegebruik, beter milieubeheer en uitgebreider gebruik van de bedrijfsmiddelen mogelijk.

“Met Siemens als wereldwijde partner zullen we zowel de innovatie als de marktacceptatie van onze slimme gebouwentechnologie op internationale schaal versnellen”, zei Joe Costello, voorzitter en CEO van Enlighted Inc.

Enlighted analyseert en visualiseert de verzamelde sensorgegevens om de bedrijfskosten te verlagen en het leefklimaat binnen een gebouw te verbeteren. Deze sensoren kunnen in elke verlichtingsarmatuur worden geïnstalleerd en kunnen 65 keer per seconde gegevens verzamelen om veranderingen in de omgeving en de bezetting te detecteren en in realtime te reageren op de behoeften van verlichting en HVAC (verwarming, ventilatie, airconditioning). Het Enlighted-platform is gebaseerd op een geavanceerde toepassing voor slimme verlichtingsregeling en kan in combinatie met geavanceerde ledarmaturen de verlichtingskosten van een gebouw tot 85 procent verlagen. Daarnaast is het platform in staat om mensen en goederen te lokaliseren binnen een gebouw en de bezetting van verdiepingen en kamers te analyseren. Ten slotte kan het Enlighted-platform in combinatie met Siemens-oplossingen de energie-efficiëntie van HVAC-systemen optimaliseren.

De interactie tussen gebouwen en mensen is cruciaal om de productiviteit, energie-efficiëntie en het comfort in een gebouw te bevorderen. Vanaf het begin heeft Enlighted zich erop gericht om te begrijpen hoe de efficiëntie van gebouwen en de productiviteit van de mensen die er werken verhoogd kan worden. Door de dialoog tussen mensen en gebouwen te verbeteren, is het slimme IoT-platform van Enlighted met een digitaal waarnemingssysteem, dat toepasbaar is in elke verlichtingsarmatuur, een kernelement van de revolutie van de gebouwintelligentie.

 

Dit persbericht is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2018050194COEN

 

Meer informatie over de afdeling Building Technologies vindt u op www.siemens.com/buildingtechnologies

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/siemens_press

Informatie over # CreatingPerfectPlaces vindt u op
Landingspagina: www.siemens.com/perfect-places en
Twitter: www.twitter.com/SiemensBT

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

1-6-2018