Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens brengt digitalisering van de vastgoedsector in stroomversnelling

  • Digitalisering verhoogt de waarde en het concurrentievermogen van gebouwen

  • De Siemens-oplossingen benutten het verbeteringspotentieel

  • Optimale inzet van gebouwgegevens creëert perfecte omgevingen

Onder het motto “#CreatingPerfectPlaces” stelt Siemens dit jaar op de internationale vakbeurs Expo Real in München oplossingen en diensten voor de vastgoedsector voor. Door de combinatie van de laatste nieuwe gebouwtechnologie met geavanceerde analysemogelijkheden en digitale diensten, ontstaat er een nieuwe dimensie van gebouwprestaties., De door digitalisering geboden mogelijkheden komen, indien consistent gebruikt, tegemoet aan alle eisen voor duurzame, energie-efficiënte, veilige en comfortabele gebouwen. Dit resulteert in perfecte omgevingen die de waarde en het concurrentievermogen van vastgoed vergroten.

“Met onze geïntegreerde aanpak van strategisch energie- en resourcemanagement helpen we de vastgoedsector inspelen op evoluerende marktomstandigheden, kosten besparen en risico’s terugschroeven”, aldus Eike-Oliver Steffen, verantwoordelijk voor de Solutions afdeling van de Siemens-divisie Building Technologies.

Siemens biedt vastgoedbedrijven een brede waaier van ondersteuning om gebouwen te transformeren tot uiterst performante assets die rendabel en betrouwbaar kunnen worden geëxploiteerd en een hoger rendement kunnen genereren. Deze inspanningen focussen op vier domeinen: het energiemanagement, infrastructuur- en installatiegegevens, Enterprise Resource Planning (ERP), en het gegevensmanagementecosysteem dat uit de bundeling van al deze gegevens resulteert.

Een gebouw als ecosysteem
In energiemanagement wordt informatie over energietoevoer, kosten en verbruik evenals het energiegedrag van gebouwen in een intelligent netwerk geconsolideerd. Zo wordt de basis voor energie-efficiëntieprogramma’s gelegd. Deze gegevens kunnen ook voor groene-gebouwcertificaten, energieaudits en conformiteit met energie-efficiëntierichtlijnen worden gebruikt. Op basis van hun specifieke domeinkennis zorgen de experts van Siemens ervoor dat de gepaste gegevens worden gebruikt om echte meerwaarde te creëren.

Het Desigo CC-gebouwbeheersplatform van Siemens vereenvoudigt het vastgoedbeheer aanzienlijk. Bovendien biedt Desigo CC een brede waaier van monitoring-, controle- en optimaliseringsfuncties voor verwarming, ventilatie en airconditioning evenals verlichting, zonwering, beveiliging en brandveiligheid. Enterprise Resource Planning (ERP) en werkplaatsbeheerssystemen bieden vastgoedmanagers mogelijkheden om alle informatie over eigendomsstatus, gebruikersstructuur of leegstandspercentages nauw in het oog te houden. Zo wordt het eenvoudig op elk gegeven ogenblik het financiële succes van vastgoedbeheer na te gaan.

Alle informatie van deze gegevenspool wordt in een gegevensmanagementecosysteem geconsolideerd en gebundeld, hetgeen volledige transparantie van de prestaties van het hele gebouwenpark garandeert. Hiernaast zorgt de definitie van betekenisvolle KPI’s (key performance indicators) ervoor dat verschillende eigenschappen met elkaar kunnen worden vergeleken, wat een solide besluitvormingsbasis voor optimaliseringsmaatregelen biedt.


Op Expo Real zal Siemens demonstreren hoe perfecte omgevingen in de praktijk worden gecreëerd (Creating Perfect Places) aan de hand van enkele referentievoorbeelden en door digitale technologieën en geavanceerde gegevensanalyses voor te stellen.

 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017080399BTEN

Meer informatie over de Siemens-divisie Building Technologies vindt u op www.siemens.com/buildingtechnologies

Meer informatie over #CreatingPerfectPlaces vindt u op
Landing Page: siemens.com/perfect-places en
Twitter: twitter.com/SiemensBT.
Volg ons op Twitter: www.twitter.com/siemens_press

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

24-8-2017