Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Lagere energiefactuur voor scholen dankzij Siemens

For the trade/business and financial press
Huizingen, 17.10.2013

Om hun verwarmings- en elektriciteitsfacturen te beperken, zijn scholen steeds op zoek naar innoverende oplossingen. Siemens Building Technologies zal aanwezig zijn op EduBuild 2013 (17 en 18 oktober in Flanders Expo – Gent), en zal  daar een intelligent en geïntegreerd thermisch regelsysteem specifiek voor schoolgebouwen voorstellen. Deze gebruiksvriendelijke oplossing biedt een optimaal comfort, een betere luchtkwaliteit en een grotere energie-efficiëntie. Zo kunnen onderwijsinstellingen op hun energieverbruik besparen en de milieu-impact van hun gebouwen beperken.

De eco-energetische regelaar Synco 700TM in combinatie met de webserver OZW kan verschillende scholensites vanuit een gecentraliseerd punt beheren en het verwarmings- en ventilatiesysteem op afstand bedienen. Ook  kan de temperatuur in de verschillende ruimten geregeld worden, in functie van de weersomstandigheden.

Het systeem is gemakkelijk te gebruiken: vanop een smartphone of een eenvoudige tablet die op het internet is aangesloten kan de gebruiker de installatieparameters visualiseren en wijzigen.

Op enkele sites van ‘Scholengroep 11’ in Leuven-Landen-Tienen, werd dit systeem al geïnstalleerd. De hoofdsite in Leuven kan zo gecentraliseerd de scholen van Landen en Tienen beheren, en een globaal en functioneel overzicht van de systemen behouden. Het resultaat is een betere controle die toelaat het verwarmingsverbruik aan de echte noden van de school aan te passen.

Vandaag is het ook mogelijk om op afstand – vanuit één enkele toepassingscentrale – andere technieken zoals verlichting en zonneschermen te bedienen.
Volgens Werner Roelandt, verantwoordelijk voor de business unit “Control Products and Systems” in België-Luxemburg, kan  het systeem zowel in nieuwbouw als in gerenoveerde gebouwen worden toegepast, meer bepaald dankzij de keuze aan verschillende graden van ruimteautomatisering: “In alle gevallen draagt onze oplossing bij aan het verlagen van de milieu-impact en van de kosten, terwijl het comfort en de energieprestaties gegarandeerd worden.”

Werner Roelandt kan u op 17 en 18 oktober te woord staan aan de Siemens-stand (standnummer 8626) in hal 8 van Flanders Expo. 

Over Siemens
Siemens AG
(Berlijn en München) is een wereldwijde grootmacht op het vlak van elektronica en elektrische engineering, actief op de domeinen industrie, energie en gezondheidszorg en biedt bovendien infrastructuuroplossingen, hoofdzakelijk voor steden en grootstedelijke gebieden. Reeds meer dan 165 jaar staat Siemens garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is ‘s werelds grootste leverancier van milieutechnologie. Zo’n 40 procent van de totale omzet wordt op basis van groene producten en oplossingen gegenereerd. In boekjaar 2012, afgesloten op 30 september, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 78,3 miljard genoteerd en een winst van € 5,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2012 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 370.000 medewerkers in dienst. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.siemens.com

De Siemens-sector Infrastructure & Cities (München, Duitsland), met zo’n 90.000 medewerkers in dienst, levert duurzame technologieën voor stedelijke gebieden en hun infrastructuren. Dit aanbod omvat geïntegreerde mobiliteitsoplossingen, gebouw- en beveiligingssystemen, elektriciteitsdistributie, toepassingen voor intelligente stroomnetten (Smart Grids) en laag- en middenspanningsproducten. De sector omvat de divisies Rail Systems, Mobility and Logistics, Low and Medium Voltage, Smart Grid en Building Technologies. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.siemens.com/infrastructure-cities