Siemens België

Nieuwe combinatieafsluiters voor meer comfort en energierendement

General interest press release
Brussel, 14.12.2011

Siemens breidt zijn Acvatix-assortiment van afsluiters en servomotoren uit met een aantal nieuwe combinatieafsluiters. Deze reeks is inzetbaar voor alle mogelijke toepassingen, gaande van radiatoren tot complexe HVAC-systemen. Dankzij de juiste combinaties van afsluiters en servomotoren kunnen alle regelvereisten worden ingevuld.

Het uitgebreide assortiment Acvatix-combinatieafsluiters van Siemens omvat kleppen met een debiet van 30 tot 8600 l/h, een nominale diameter van DN 10 tot DN 50 en een drukklasse van PN 10 tot PN 25. Het assortiment dekt dus alle mogelijke toepassingen, van radiatoren tot complexe HVAC-systemen. Siemens kan nu combinaties van afsluiters en servomotoren leveren voor alle soorten regelvereisten. Deze zijn steeds grondig getest in het HVAC-laboratorium van Siemens. De afsluiters zijn leverbaar met inwendige schroefdraad overeenkomstig ISO 7-1 en uitwendige schroefdraad overeenkomstig ISO 228-1. De indienststelling wordt vergemakkelijkt door een handige instelschaal met borgmoer, terwijl de geïntegreerde verschildrukregelaar de hydraulische balancering vereenvoudigt.

De nieuwe Acvatix-combinatieafsluiters vergemakkelijken de indienststelling en versnellen de planning en de lay-out van de installatie. Ook de correcte werking kan worden gecontroleerd. Ze zijn ook perfect geschikt voor eenvoudige installatie-uitbreidingen.

De combinatieafsluiters combineren in één klephuis een regelklep voor het regelen van de temperatuur, een verschildrukregelaar als bescherming tegen drukschommelingen in het hydraulisch netwerk, een instelschaal om het vereiste maximale volumetrische debiet in te stellen, en drukmeetpunten voor de verschildrukmeting. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het energierendement en bieden tegelijk kostenbesparingen door te voorkomen dat te veel warmte naar warmtewisselaars wordt gestuurd en door optimaal gebruik te maken van de geproduceerde warmte en koeling. Acvatix-combinatieafsluiters verbeteren de regelnauwkeurigheid van systemen in alle werkomstandigheden. Dankzij de nauwkeurige afstemming van het volumetrische debiet dragen de ventielen bij tot meer comfort in de relevante ruimtes en zones.

In combinatie met Acvatix-servomotoren zijn de combinatieafsluiters perfect geschikt voor eenvoudige en complexe HVAC-systemen, bijvoorbeeld voor de waterzijdige regeling van radiatoren, ventiloconvectoren en koelplafonds in gesloten circuits van HVAC-installaties.

De nieuwe Acvatix-combinatieafsluiters maken deel uit van de milieuportefeuille van Siemens. In het boekjaar 2010 bedroegen de inkomsten uit deze portefeuille in totaal ongeveer €28 miljard, waardoor Siemens wereldwijd de grootste leverancier is van milieuvriendelijke technologieën. In dezelfde periode konden onze klanten dankzij onze producten en oplossingen hun uitstoot van kooldioxide (CO2) verminderen met 270 miljoen ton, wat overeenkomt met de som van de jaarlijkse CO2-uitstoot van de grote steden Hongkong, Londen, New York, Tokyo, Delhi en Singapore.

Meer informatie over het omvangrijke Acvatix-assortiment vindt u op www.swe.siemens.com/belux/web/nl/afsluiters-servomotoren

Afbeeldingen:

De Siemens-sector Infrastructure & Cities (München, Duitsland), met ongeveer 87.000 werknemers, levert duurzame technologieën voor stedelijke gebieden en hun infrastructuur. Het aanbod omvat geïntegreerde mobiliteitsoplossingen, gebouw- en beveiligingstechnologie, stroomverdeling, smart grid-toepassingen en laag- en middenspanningsproducten. De sector bestaat uit de divisies Rail Systems, Mobility and Logistics, Low and Medium Voltage, Smart Grid, Building Technologies en Osram AG. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/infrastructure-cities

De Siemens-divisie Building Technologies (Zug, Zwitserland) is de wereldleider inzake veilige en energiezuinige gebouwen (“green buildings”) en infrastructuur. Als dienstverlener, systeemintegrator en productleverancier is Building Technologies actief op de markt voor gebouwautomatisering, verwarming, ventilatie en airco (HVAC), brand- en elektronische beveiliging. Meer informatie vindt u op www.siemens.be/buildingtechnologies