Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Ruimtethermostaat met touchscreen

For the business press
Brussel, 14.10.2014

  • Touchscreen voor eenvoudige en handige bediening

  • Brede waaier van toepassingen dankzij KNX-ondersteuning

  • Tal van geïntegreerde energiebesparende functies

De Siemens-divisie Building Technologies heeft haar aanbod van communicerende ruimtethermostaten uitgebreid met het nieuwe KNX-compatibele RDF800KN-model. Het apparaat kan via KNX in tal van gebouwautomatiseringssystemen worden geïntegreerd, ondersteunt een brede waaier van toepassingen en biedt tal van functies voor energie-efficiëntie.

Met de nieuwe RDF800KN presenteert Siemens een moderne ruimtethermostaat met touchscreen. In combinatie met het intuïtieve bedieningsconcept, geoptimaliseerd aan de hand van uitgebreide gebruikerstests, zorgt de aanraakfunctionaliteit voor een eenvoudig en handig te gebruiken apparaat dat uitermate geschikt is voor toepassingen in hotels en residentiële gebouwen.

Dankzij de KNX-ondersteuning kan de RDF800KN eenvoudig aangesloten worden op Siemens gebouwautomatiseringssystemen zoals Desigo, Synco en Gamma evenals op systemen van derdeleveranciers. Dankzij de Siemens Synco-webserver hebben gebruikers ook via het Internet toegang tot de ruimtethermostaat en kunnen ze van op afstand instellingen en uitlezingen monitoren of wijzigen.

De RDF800KN wisselt alle relevante energieverbruikgegevens uit met het verbonden systeem. Het apparaat selecteert op basis van deze gegevens automatisch de meest energie-efficiënte instellingen. De ruimtethermostaat beschikt ook over tal van manueel instelbare energiebesparende functies, inclusief vraaggebaseerde luchtbehandeling, afzonderlijke ruimteregeling met centraal gedefinieerde instelpunten, instelpuntbegrenzingen voor het beheer van verwarming, koeling en ventilatorsnelheid, tijdsprogramma's en aanwezigheidsdetectie. Twee multifunctionele ingangen maken de aansluiting van elementen zoals venstercontacten en aanwezigheidsdetectoren mogelijk. De interactie tussen disciplines biedt een bijkomend energiebesparingpotentieel, bijvoorbeeld door uitschakeling van de verwarming wanneer de vensters geopend zijn of de ruimtes niet gebruikt worden.

De RDF800KN ondersteunt een brede waaier van toepassingen voor ventilatorconvectoren, verwarming-/koelingsystemen en warmtepompen. De ruimtetemperatuur wordt geregeld met behulp van een geïntegreerde temperatuursensor of een externe ruimte- of retourluchtsensor. De basisfuncties omvatten automatische of manuele omschakeling tussen verwarming en koeling in drie verschillende werkingsmodi (comfort-, energiebesparing- en veiligheidmodus), automatische of manuele ventilatorregeling en instelpuntbegrenzing van de ruimtetemperatuur.

Indienststelling en configuratie gebeuren ofwel via het aanraakscherm of met behulp van de Synco ACS-tool of de KNX Engineering Tool Software (ETS). De ruimtethermostaat wordt rechtstreeks op de bus aangesloten, zodat er voor het beheer van het HVAC-systeem geen extra controller vereist is. Niet alleen wordt de installatie zo vereenvoudigd, maar ook de kosten worden verlaagd. De RDF800KN is ontworpen voor inbouwmontage.

De communicerende RDF800KN-ruimtethermostaten en de bijhorende service maken deel uit van het milieuaanbod van Siemens. Zo’n 43 procent van de totale Siemens-omzet wordt op basis van groene producten en oplossingen gegenereerd. Hierdoor is Siemens een van 's werelds toonaangevende leveranciers van milieuvriendelijke technologie.