Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens introduceert nieuwe energiediensten

Light + Building, Frankfurt, Duitsland, 13-18 maart 2016, hal 11, stand B56

Onder het motto "Make your building more livable", toont Siemens op de Light + Building beurs hoe commerciële gebouwen tegelijk comfortabel en economisch kunnen zijn. Een van de highlights zijn de energiediensten die gericht zijn op een verbetering van de prestaties en het energierendement van gebouwen. Siemens introduceert zijn uitgebreide dienstenportfolio onder de naam "Navigator powered by Sinalytics".

Navigator powered by Sinalytics vormt de basis voor een aantal diensten die de huidige prestaties van een gebouw analyseren en optimaliseren met behulp van de verworven inzichten. Dit omvat bewaking en onderhoud op afstand van technische installaties, meetconcepten en bewaking van energiestromen en -verbruik in het gebouw. Navigator is gebaseerd op het nieuwe Sinalytics-platform, dat alle digitale diensten van Siemens consolideert.

Navigator verzamelt gebouwgegevens die betrekking hebben op elektriciteits-, verwarmings-, koelings- en waterverbruik alsook luchtvolumes van HVAC-installaties. Energie-ingenieurs zetten de gegevens om in betekenisvolle rapporten over energieverbruik, kosten en uitstoot. Deze rapporten kunnen dan als basis dienen voor beslissingen over niet-investeringsmaatregelen - zoals aanpassingen van de gebouwautomatisering -  of investeringsmaatregelen - zoals het vervangen van een boiler. Energiebeheer met Navigator verhoogt dus de transparantie en het energierendement in het gebouw.

Siemens heeft op Light + Building zijn portfolio uitgebreid met nieuwe aanbiedingen, om  klanten te helpen bij de planning en strategie voor energieaankopen, emissiehandel en optimalisering van netkosten. Deze diensten zijn ook gebaseerd op Navigator. Bovendien biedt Siemens advies aan voor diverse energieaudits en gebouwcertificeringen.

"Met Navigator en onze diensten kunnen big data worden omgevormd tot smart data. Dit biedt echte meerwaarde voor onze klanten, want ze kunnen hun gebouwen zo energie-efficiënt mogelijk gebruiken – van energie-aankoop tot continue naleving van de energiestandaards tot technologiemigratie", vertelt Martin Quednau, Advantage Operation Center Director bij Siemens AG.


10-3-2016