Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens pakt uit met nieuwe producten voor intelligente en energie-efficiënte gebouwen

Light + Building, Frankfurt, Duitsland 13-18 maart 2016, hal 11, stand B56

Volledig in de lijn van het motto “Make your buildings more livable” zal Siemens op de vakbeurs Light + Building van 13 tot 18 maart 2016 demonstreren hoe commerciële gebouwen zowel comfortabel als bijzonder energie-efficiënt kunnen zijn. Op de Siemens-stand met een oppervlakte van 1.100 m² pakken we uit met intelligente producten, oplossingen en systemen voor twee domeinen: gebouwbeheer in intelligente gebouwen evenals energiedistributie en -management en oplossingen voor steeds meer gedecentraliseerde energiesystemen. Als echte technologieleider zal Siemens demonstreren hoe beide domeinen dankzij digitalisering en automatisering met elkaar verbonden kunnen worden.

Op de vakbeurs Light + Building zal Siemens demonstreren hoe commerciële gebouwen zowel comfortabel als  energie-efficiënt kunnen zijn.

Desigo CC-gebouwbeheersplatform
Siemens zal er een nieuwe versie van zijn Desigo CC-gebouwbeheersplatform voorstellen, die de digitalisering van gebouwen en infrastructuren ondersteunt. Met dit platform is het mogelijk de systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC), ruimteautomatisering, verlichting en zonnewering, intrusiedetectie, brandveiligheid en toegangscontrole evenals de beveiligingsinrichtingen voor elektrische installaties te consolideren. De nieuwe versie van het platform biedt een meer intuïtieve display en interfaces met Simatic S7. Een app voor mobiele bediening via smartphones en tablets voldoet aan de behoeften van hedendaagse klanten.

Ruimteautomatiseringssysteem
Een aangename werkomgeving vergroot het welzijn en verhoogt de prestaties. Geoptimaliseerde systemen voor ruimteregeling, verlichting en zonnewering evenals een eenvoudige gebruikersbediening zijn hierbij cruciaal. Op Light + Building zal Siemens ook zijn geavanceerde ruimteautomatiseringssysteem voorstellen, dat alle ruimtefuncties optimaliseert. Nieuwe compacte en modulaire controllers maken toepassingen van energie-efficiëntieklasse A, eenvoudige bediening en flexibele integratie van verlichting en zonnewering mogelijk. Alle componenten kunnen in het Desigo CC-gebouwbeheersplatform worden geïntegreerd.

Energiediensten
De diensten op het vlak van Energy Management van Siemens helpen klanten bij het bepalen, analyseren en maximaliseren van de actuele energie-efficiëntie van een gebouw, bijvoorbeeld door de optimalisering van de gebouwprestaties. Bovendien zal Siemens op Light + Building zijn uitgebreide aanbod van consultancydiensten voorstellen, met inbegrip van nieuwe oplossingen om klanten te helpen bij de planning en strategiebepaling m.b.t. energieaankopen, emissiehandel en de optimalisering van netwerklasten. Hiernaast biedt Siemens consultancydiensten aan voor een waaier van energieaudits en gebouwcertificeringen.

Samenwerking tussen energiedistributie- en gebouwbeheerssystemen
Het volle potentieel van Infrastructure Management kan slechts worden gerealiseerd wanneer energiemanagement- en gebouwbeheerssystemen naadloos samenwerken. Om dit te verzekeren, verbindt Siemens zijn communicerende 3VA-stroomonderbrekers met het Desigo CC-gebouwbeheersplatform. Ze beschermen kabels, elektrische apparatuur en uitrustingen tegen elektrische schade en storingen en registreren stroom-, spanning- en energiegegevens. Standaard bussystemen zoals Modbus RTU kunnen gebruikt worden voor de rechtstreekse gegevensoverdracht naar het gebouwbeheerssysteem waar de gegevens beschikbaar zijn voor verdere analyse en specifieke gebouwbeheerstaken.

Beveiligingsconcepten voor elektrische installaties
Op Light + Building zal Siemens ook uitpakken met bijzondere beveiligingsconcepten voor elektrische installaties. Ze zijn ontworpen om de veiligheid en de beschikbaarheid van de stroomvoorziening in gebouwen te verzekeren en tezelfdertijd de voorwaarden voor een efficiënte gebouwexploitatie te creëren. Deze concepten omvatten het analyseren van potentiële risico's en het plannen van effectieve tegenmaatregelen. Doel is het minimaliseren van restrisico's door het gepaste gebruik van samenwerkende, intelligente componenten en het bieden van betrouwbare oplossingen voor drie kritieke domeinen: beveiliging van mensen, beveiliging van installaties en inrichtingen, en brandpreventie.

Het productaanbod wordt vervolledigd met planningsoftware, offertedocumenten, gedetailleerde engineeringgegevens evenals gekwalificeerde consultancy- en ondersteuningsdiensten. Hierdoor kunnen ontwerpers van elektrische installaties, producenten van schakelapparatuur en installateurs voordeel halen uit eenvoudigere, snellere en foutvrije planning en normconforme implementatie van veilige elektriciteitsdistributiesystemen.


4-3-2016