Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Premium Office – gebouwentechnologie voor geavanceerde kantoorgebouwen

  • Een veilige, aangename en comfortabele werkomgeving doet de productiviteit stijgen

  • Digital natives hebben hogere verwachtingen van hun werkplek: gebouwentechnologie is cruciaal voor het imago en de rendabiliteit van een gebouw

  • Een betere rendabiliteit en lagere energie- en bedrijfskosten leveren aanzienlijk hogere nettoresultaten op

Onder de naam Premium Office introduceert Siemens een modulaire oplossing voor gebouwentechnologie en -services voor toekomstklare kantoorgebouwen. Met behulp van digitale gebouwentechnologie vormt Premium Office kantoorgebouwen om tot slimme en performante landschapskantoren. Premium Office biedt facilitymanagers, vastgoedeigenaars en investeerders een concurrentievoordeel op de kantorenmarkt en biedt wie er aan de slag is een aangename werkplek.

Een veilige, aangename en comfortabele werkomgeving #CreatingPerfectPlaces

Gebouwentechnologie zorgt in kantoorgebouwen in de eerste plaats voor een veilige, aangename en comfortabele werkomgeving. Het binnenklimaat heeft niet alleen een belangrijke impact op de productiviteit en concentratie van werknemers, maar ook op hun gezondheidsgerelateerde afwezigheden. Een aangename werkomgeving, met gebruiksvriendelijke gebouwentechnologie, beïnvloedt ook de tevredenheid – en bijgevolg ook de motivatie en loyaliteit – van wie in het gebouw werkt. Airconditioning, verlichting, zonneweringen, presentatietechnologie en toegangscontrole moeten handig, gepersonaliseerd en gebruiksvriendelijk zijn. De bediening verloopt steeds vaker met behulp van smartphones en apps.

Investeren in het imago van gebouwen

Conventionele gebouwentechnologie wordt aangevuld met nieuwe, locatieafhankelijke apps die de infrastructuur van gebouwen koppelen aan locatieafhankelijke data. Zo kunnen gebruikers én bezoekers makkelijk hun weg vinden in kantoorgebouwen, de locatie van collega’s bepalen in een kantooromgeving zonder vaste werkplek of verplaatsbaar kantoormateriaal lokaliseren. Digital natives beschouwen bedrijven die dergelijke services gebruiken als toekomstgerichte en aantrekkelijke werkgevers. In de meeste kantooromgevingen bedragen de personeelskosten zo'n 90 procent van de totale kosten. In vergelijking daarmee zijn investeringen in gebouwentechnologie die de motivatie, productiviteit en creativiteit van werknemers een boost geven, vrij goedkoop, met een uitstekende kosten-batenverhouding.
Als werknemers een positieve perceptie hebben van het kantoorgebouw waarin ze werken, verbetert niet alleen het imago van de werkgever die de ruimte leaset, maar krijgt ook het gebouw zelf een betere reputatie. Daardoor wordt het rendabeler, is er minder leegstand en liggen de huurinkomsten hoger. Een andere factor die de reputatie van een gebouw bij gebruikers en huurders positief beïnvloedt, is de duurzaamheid. Vele bedrijven nemen hun inspanningen voor energie- en bronefficiënte gebouwen op in hun bedrijfsrapporten. Premium Office biedt de nodige gegevens om dit te documenteren.

Aanzienlijk hogere nettoresultaten

Premium Office biedt facilitymanagers, gebouwexploitanten en investeerders services waarmee ze besparen op energie- en bedrijfskosten en die de prestaties van het gebouw voortdurend optimaliseren. Op basis van een analyse van statische en dynamische gegevens rond het gebruik wordt het energieverbruik geoptimaliseerd, de behoefte aan onderhoud bijgehouden en de ruimtelijke efficiëntie verbeterd. Door het gebruik van Premium Office stijgt de rendabiliteit. De kostenbesparing en inkomstenverhoging die daaruit voortvloeien leveren aanzienlijk hogere nettoresultaten op voor eigenaars van gebouwen en investeerders.

Premium Office – modulair concept

Premium Office bestaat uit verschillende modules, van brandveiligheid en gebouwbeveiliging tot een energie-efficiënte werking en op gegevens gebaseerde services. Het concept omvat ook gebruikersgerichte services die infrastructuur koppelen aan locatieafhankelijke data, en services om de kostenefficiëntie van het gebouw te vergroten, zoals proactief onderhoud en consultancy op het vlak van energie en duurzaamheid. De modules kunnen naar wens worden gecombineerd, afhankelijk van de behoeften en het budget. De komende jaren zal Siemens het aanbod aan services en apps verder uitbreiden.

Premium Office is gebaseerd op het Desigo CC Integrated Building Management-platform, het Desigo Room Automation-systeem en het Remote Service Platform van Siemens, dat instaat voor de veilige overdracht van gegevens. Desigo CC beheert, monitort en optimaliseert alle aspecten binnen een gebouw – van verwarming, ventilatie en airconditioning tot brandveiligheid, beveiliging, stroomvoorziening, verlichting en zonnewering. Met Desigo CC kunnen alle gebouwsystemen moeiteloos communiceren met elkaar en met componenten van derden. Het Desigo Room Automation-systeem waarborgt een consistent ruimtebeheersysteem en een perfecte interactie tussen verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting en zonneweringen.


Dit persbericht met persfoto is beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2018050169BTEN

 

Meer informatie over de afdeling Building Technologies vindt u op www.siemens.com/buildingtechnologies

Meer informatie over Premium Office vindt u op www.siemens.com/premium-office

 

Meer informatie over # CreatingPerfectPlaces vindt u op
landingspagina: www.siemens.com/perfect-places en
Twitter: www.twitter.com/SiemensBT.

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/siemens_press

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

1-6-2018