Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Security Products, een business unit van de Building Technologies divisie van Siemens sluit distributieovereenkomst met Norbain voor de Benelux

For the business press
Brussel, 01.06.2010

Vanaf 1 juni 2010 wordt Norbain de nieuwe distributeur voor Siemens producten in toegangscontrole, CCTV en inbraakdetectie.

Siemens versterkt met deze overeenkomst zijn benadering van een snel veranderende markt door gebruik te maken van de sterke positie van Norbain als gespecialiseerde distributeur.

Norbain is één van de marktleiders in de verdeling van securityproducten met vestigingen in Aartselaar (B) en Breda (NL). In het Verenigd Koninkrijk is Norbain de grootste securitydistributeur met een marktaandeel van ca. 25%. Verder heeft Norbain nog vestigingen in landen als Portugal en Zuid-Afrika. Wereldwijd boekt Norbain een omzet van zo'n 142 miljoen pond (ca. 160 miljoen euro).

Deze overeenkomst heeft geen enkele impact op de activiteiten van de business unit Security Solutions van Siemens die complete security-oplossingen voor eindklanten realiseert.

De sector Siemens Industry (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de grootste leverancier van milieuvriendelijke technologieën op het vlak van productie-, transport-, gebouwen- en verlichtingsystemen. Siemens biedt geïntegreerde automatiseringtechnologieën en -oplossingen op maat voor de industrie, waarmee de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van industriële klanten en infrastructuren kan worden verhoogd. De sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility, en Osram. In boekjaar 2009 (afgesloten op 30 september) realiseerde de sector Siemens Industry een omzet van zo’n 35 miljard euro. Wereldwijd zijn er 207.000 medewerkers in dienst. www.siemens.com/industry

De Building Technologies divisie van Siemens is marktleider in oplossingen voor veilige en energie-efficiënte gebouwen en infrastructuur. Als systeemintegrator, diensten- en productleverancier biedt Building Technologies gebouwautomatisering, HVAC, brand- en elektronische beveiliging, elektrische installatietechnologie en laagspanningsdistributie aan.