Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Acerta, Vacature en Vlerick Business School belonen HR-beleid met voorbeeldfunctie

Siemens België verkozen tot Employer of the Year 2014

For the trade/business and financial press
Huizingen, 27.05.2014

Siemens België werd  op 20 mei bekroond tot Employer of the Year 2014. Deze award, een initiatief van Vacature, Acerta en Vlerick Business School, wordt naar jaarlijkse gewoonte uitgereikt aan een bedrijf dat met zijn HR-beleid een voorbeeld weet te stellen voor andere ondernemingen.

Maar liefst 600 Belgische bedrijven maakten een kans op deze award. Zij werden bij de selectie onderverdeeld in drie categorieën: profit, non-profit en social profit. Na een stemming mochten zestig van hen een dossier indienen dat hun strategieën en ambities op vlak van HR in de verf zette. Uiteindelijk verschenen negen bedrijven, drie per categorie, voor de jury en Siemens België kwam als winnaar uit de bus.

Complementariteit
Het HR-beleid van Siemens, dat de ontplooiing van de medewerkers ten volle stimuleert, weet zich te onderscheiden van de concurrentie. Het succes schuilt niet in enkele initiatieven of maatstaven maar wel in de complementariteit en combinatie ervan: Een aangename werkomgeving, transparantie, carrièreontwikkeling, innovatie, diversiteit, zin voor leadership en creatieve initiatieven. De diversiteit van deze initiatieven motiveren alle medewerkers, jong en oud.
“We weten niet of we de beste werkgever zijn, maar we zijn er wel zeker van dat we de beste medewerkers hebben”, vertelt Ivo Christiaens, HR Manager van Siemens België-Luxemburg. “Deze award is een erkenning voor onze onderneming in haar geheel. We mogen hier allemaal fier op zijn.”

Flexibiliteit
Het HR-beleid van Siemens steunt in grote maten op de nauwe band tussen het kader en de medewerkers, tussen HR-management en de businessafdelingen. Bovendien ijvert Siemens voor een zo breed mogelijk ontplooiing van iedere medewerker. Elke medewerker leert flexibel te zijn en nieuwe verantwoordelijkheden op te nemen.  Dankzij meerdere HR tools en gesprekken met de medewerkers is Siemens in staat om de inzetbaarheidindex van elk van hen individueel te berekenen. Daardoor kan Siemens snel reageren in probleemsituaties en meteen individuele actieplannen voorstellen: jobrotatie, opleidingen, heroriëntatie… De verscheidenheid aan jobs die Siemens aanbiedt en de verschillende sectoren waarin Siemens actief is, lenen zich hier uitstekend toe.