Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe kantoren in Mont-Saint-Guibert

Focus op innovatie dankzij Samtech

For the trade/business and financial press
Mont-Saint-Guibert, 15.11.2013

  • Siemens versterkt zijn aanwezigheid in Wallonië met de opening van nieuwe kantoren in het bedrijvenpark Axisparc (Mont-Saint-Guibert).

  • Zo bevestigt Siemens het streven om de banden met zijn klanten en partners aan te halen en een actievere rol te gaan spelen in de economische dynamiek van het Waalse Gewest.

  • Op vrijdag 15 november 2013 vindt de officiële inhuldiging plaats van de nieuwe kantoren in Mont-Saint-Guibert.

  • Naar aanleiding hiervan benadrukt Siemens nogmaals de rol van innovatie in het concurrentievermogen door zijn technologische oplossingen voor de steden en de industrie van morgen voor te stellen. Ook Samtech, het bedrijf dat in november jongstleden in de groep werd opgenomen, maakt een balans op van de laatste nieuwe ontwikkelingen.

Siemens in Wallonië
Na 115 jaar aanwezigheid in Wallonië, wil het bedrijf vanuit deze nieuwe kantoren zijn activiteiten in het gewest nu verder uitbreiden en in het kader van lokale projecten ook zijn responsiviteit verhogen. In eerste instantie zullen er zo’n veertig medewerkers – hoofdzakelijk met specialisaties op het vlak van industrie en infrastructuur, evenals voor de service- en verkoopactiviteiten – in Mont-Saint-Guibert gevestigd zijn.

“We zijn reeds jarenlang actief in Wallonië, waar we met tal van partners en klanten bevoorrechte relaties hebben opgebouwd”, verduidelijkt André Bouffioux, CEO van Siemens België-Luxemburg. “Deze nieuwe kantoren vormen het begin van een nieuw verhaal. We willen dit centrum ontwikkelen overeenkomstig de nieuwe projecten die we in Wallonië zullen realiseren”. Siemens heeft immers baanbrekende technologische oplossingen ontwikkeld die een concreet antwoord kunnen bieden op de specifieke behoeften van het Waalse Gewest op het vlak van infrastructuur, mobiliteit en de ontwikkeling van nieuwe, veelbelovende sectoren.

Centraal gelegen en dichtbij onze klanten
De site in Mont-Saint-Guibert, op een steenworp van Louvain-la-Neuve, werd om strategische redenen geselecteerd. De stad is niet ver van Brussel verwijderd en vormt het centrum van een belangrijke activiteitenpool. Door de nabijheid van de universiteit, is de site ook ideaal gelegen voor het aanwerven van ingenieurs en voor de interactie met de academische en wetenschappelijke wereld. Het bedrijvenpark, met een uitstekende bereikbaarheid, herbergt reeds tal van innoverende bedrijven in een brede waaier van sectoren. Ook de medewerkers van Siemens hebben hier voordeel bij. Ze kunnen immers dicht bij hun klanten en/of hun eigen woonplaats aan de slag.
De kantoren worden op 15 november officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Jean-Claude Marcourt, vicepresident en minister van Economie, KMO’s, Buitenlandse handel, Nieuwe technologieën en Hoger onderwijs van de Waalse Regering en Jean-François Heris, voorzitter van de Union Wallonne des Entreprises op een evenement georganiseerd voor onze klanten en partners.

Technologische innovatie en het Samtech-voorbeeld
Siemens biedt spitstechnologische, technologische oplossingen en bijhorende diensten op de domeinen energie, industrie, gezondheidszorg en infrastructuur. Op het vlak van energiebeheer in gebouwen, duurzaam verkeersmanagement of kwaliteit en comfort van medische diagnoses, maakt innovatie een integraal deel uit van de oplossingen van Siemens, waarmee ondernemingen en instellingen hun concurrentievermogen verder kunnen verhogen.

Siemens heeft recent zijn aanbod verder aangevuld door de overname van de LMS-groep, die op haar beurt in 2011 reeds de Samtech-groep had overgenomen. LMS en Samtech zijn beide marktleiders met hun engineeringoplossingen (simulatie- en meet-systemen) die het sluitstuk van de Digital Factory-visie van Siemens vormen. Deze revolutionaire benadering helpt spelers uit de productie-industrie bij de optimalisatie van het afstellen en in productie nemen van nieuwe producten met behulp van industriële informaticatools van de nieuwe generatie.

De sinds begin dit jaar in de entiteit Siemens Product Lifecycle Management opgenomen groep, LMS/Samtech, maakt voortaan deel uit van een organisatie met zo’n 8.000 medewerkers. Dankzij deze nieuwe organisatie heeft de groep LMS/Samtech ook toegang tot nieuwe industriële sectoren, zoals de energiesector of de productie-industrie, en kan ze de internationalisering van haar producten verder verhogen. Zo is de technologie van Samtech, een oorspronkelijk Luiks bedrijf, ontstaan als spin-off van de onderzoeksactiviteiten van de vrije universiteit van Luik (ULG), wereldwijd reeds sterk verspreid in de luchtvaart-, automobiel- en energiesector, en in de productie-industrie. En dit dankzij het Waalse Gewest dat het bedrijf sinds de oprichting ervan gesteund heeft.

Optimalisering en efficiëntiewinst
De opening van deze nieuwe kantoren kadert in het streven van Siemens om zijn nationale aanwezigheid te optimaliseren. Siemens beschikt over verscheidene andere sites in België: Anderlecht, Huizingen, Zwijndrecht en Louvain-la-Neuve. En via LMS en Samtech, is het bedrijf nu ook aanwezig in Leuven en Luik.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldwijde grootmacht op het vlak van elektronica en elektrische engineering, actief in de industrie, energie- en gezondheidszorgsector en biedt bovendien infrastructuuroplossingen, hoofdzakelijk voor steden en grootstedelijke gebieden. Reeds meer dan 165 jaar staat Siemens garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is ‘s werelds grootste leverancier van milieutechnologie. In boekjaar 2013 (afgesloten op 30 september 2013) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 75,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 4,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2013 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 362.000 medewerkers in dienst. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.siemens.com

Het onderhavige document bevat verklaringen m.b.t. onze toekomstige commerciële en financiële prestaties en toekomstige ontwikkelingen of gebeurtenissen waarbij Siemens betrokken is, die gebaseerd kunnen zijn op basis van prognoses of veronderstellingen. Deze verklaringen kunnen worden geïdentificeerd door woorden zoals “verwachten”, “voorzien”, “anticiperen”, “voornemen”, “plannen”, “geloven”, “nastreven”, “ramen”, “willen”, enz.