Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens bij wereldtop op het vlak van duurzaamheid

  • Onderscheiding dankzij topscores in negen categorieën van de Dow Jones-duurzaamheidsindex

  • Siemens behaalt score van 90 op 100

Ook dit jaar opnieuw krijgt Siemens erkenning als een van 's werelds meest duurzame bedrijven in zijn sector(en). Elk jaar stelt de investeringsmaatschappij RobecoSAM voor Dow Jones, leverancier van financiële marktindexen, de wereldwijd gerenommeerde Dow Jones Sustainability Index (DJSI) of duurzaamheidindex samen. In de DJSI van dit jaar behoort Siemens bij de wereldtop door in de categorie 'Industrial Conglomerates', bestaande uit 43 ondernemingen zoals General Electric, 3M, Philips en Toshiba, de tweede plaats in de wacht te slepen.

Siemens kreeg ook een uiterst positieve algemene beoordeling met zijn score van 90 op het maximum van 100 punten. Sinds 1999, het jaar waarin de duurzaamheidsindex (DJSI) voor het eerst gepubliceerd werd, is Siemens er al elk jaar in vertegenwoordigd. Bij de samenstelling van de DJSI wordt zowel rekening gehouden met milieu- en sociale factoren als met economische criteria. Bovendien behaalde Siemens ook een topscore in negen van de 20 categorieën van de DJSI, bijvoorbeeld op het vlak van klanten- en milieubeheer en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Duurzaamheid is en blijft een van de belangrijkste succesfactoren voor Siemens en daarmee eveneens voor onze klanten. We zijn dan ook bijzonder verheugd over deze nieuwe onderscheiding. Door onze producten nog energie-efficiënter te maken en onze klanten te helpen zowel hun energiekosten als hun CO2-emissies te verlagen, tillen we innovatie binnen ons bedrijf naar een hoger niveau”, aldus Roland Busch, lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG verantwoordelijk voor duurzaamheid.


17-9-2015