Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Solide start van boekjaar 2013

Deze voormiddag presenteerde Peter Löscher aan de internationale pers de financiële resultaten van Siemens AG voor het eerste kwartaal van boekjaar 2013.

For the trade/business and financial press
München, 23.01.2013

“In het huidige onzekere economische klimaat, zijn we boekjaar 2013 degelijk gestart. Voor de rest van het jaar verwachten we geen positieve evolutie van de wereldeconomie  die ons kan  helpen onze ambitieuze doelen te realiseren. Onze volle aandacht gaat dus naar de implementatie van ons Siemens 2014-programma.”

Financiële hoogtepunten:

  • De omzet in het eerste kwartaal steeg met 2 % tot € 18,128 miljard, ondersteund door een groei van 4 % in de opkomende marktenDe organische omzet, zonder rekening te houden met wisselkoers- en portefeuille-invloeden, lag 1 % lager jaar-op-jaar.

  • De binnenkomende orders bedroegen € 19,141 miljard, 3 % onder het niveau in dezelfde periode vorig jaar. Op organische basis daalden de orders met 5%. De verhouding van order tot omzet (book-to-bill) bedroeg 1,06, en de openstaande orders (backlog) van Siemens waren goed voor € 97 miljard op het einde van het eerste kwartaal.

  • De winst van alle sectoren samen steeg met 4 % tot € 1,698 miljard, dankzij hogere winsten in de  Energy en Healthcare Sector. De winst uit voortgezette activiteiten kende een lichte terugval en bedroeg € 1,295 miljard, terwijl de overeenstemmende gewone winst per aandeel (EPS) steeg tot € 1,52.

  • De nettowinst daalde tot €1,214 miljard, met een overeenstemmende gewone winst per aandeel (EPS) van € 1,42.