Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Werner von Siemens-app wint felbegeerde Cannes Lion

For the business and trade press
München, 27.06.2012

De Werner von Siemens Recollections-applicatie werd bekroond met een Lion in de Mobile/Best Visual Design and Aesthetic-categorie op het Internationale Festival van de Creativiteit, Cannes Lions. Wat de Oscars betekenen voor de filmindustrie, zijn de Lions voor de reclamewereld en de creatieve sector: de meest prestigieuze internationale prijzen.

In 2011 lanceerde het Siemens Historical Institute (SHI) naar aanleiding van de 195e verjaardag van Werner von Siemens, in primeur de autobiografie van de Siemens-oprichter als iPad-applicatie om de interesse te wekken van nieuwe doelgroepen wereldwijd in het leven en het pionierswerk van de elektrische ingenieur.

Recollections licht toe hoe en waarom Werner von Siemens vandaag nog steeds een rolmodel is. Aan de hand van acht verhalen over zijn jeugd en opleiding, de eerste telegraaflijnen, de Russische onderneming, diepzeekabels en -avonturen, maatschappelijk engagement, het werk in de Kaukasus, uitvindingen, en heden en toekomst, wekt de applicatie in luttele minuten de geschiedenis tot leven.