Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Aanstelling Joe Kaeser verlengd

De Raad van Toezicht van Siemens AG heeft de aanstelling van Joe Kaeser als President en Chief Executive Officer vroegtijdig verlengd. Hierdoor zal hij deze functies verder bekleden tot aan de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in 2021. Doel hiervan is de continuïteit en stabiliteit te verzekeren die voor de duurzame en succesvolle implementatie van de bedrijfsstrategie Vision 2020 vereist zijn.

"De afgelopen jaren  heeft dhr. Kaeser de heroriëntatie van Siemens met grote toewijding en ondernemersgeest aangestuurd", aldus Gerhard Cromme, voorzitter van de Raad van Toezicht. "Hij staat niet alleen garant voor succes, maar ook voor stabiliteit in alsmaar woeligere tijden. De Raad van Toezicht is dan ook bijzonder verheugd over de voortzetting van onze uiterst succesvolle samenwerking met dhr. Kaeser, die gebaseerd is op het volste vertrouwen."

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

3-8-2017