Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Think-Pink lanceert beweegprogramma in de strijd tegen borstkanker

For the trade/business and financial press
Huizingen, 12.02.2015

Think-Pink lanceerde vandaag haar nieuw beweegprogramma in het kader van de strijd tegen borstkanker. Onvoldoende bewegen is immers één van de belangrijkste risicofactoren bij de ziekte. Samen met borstklinieken en zoveel mogelijk bedrijven en burgers wil Think-Pink daar dit jaar extra werk van maken.

De vzw gaf het startschot van dit sportief initiatief niet toevallig bij Siemens in Huizingen.  Het bedrijf kent reeds een jarenlange traditie van het promoten van een gezonde levensstijl voor haar werknemers. . “We hebben de steun nodig van bedrijven omdat het gewoon een win-win is. Gezonde en fitte werknemers zijn minder afwezig, voelen zich beter in hun vel en presteren daardoor ook beter. En als ze dan nog eens kunnen deelnemen aan een wandel-, fiets- of loopevenement voor het goede doel versterkt dit de sociale cohesie. Verantwoord ondernemen wordt zo ook heel concreet” zegt Heidi Vansevenant, voorzitster van Think-Pink.

De risicofactoren rond borstkanker komen steeds scherper in beeld. Dit laat toe om ook meer en meer preventief naar bewustmaking toe te werken. “We hebben niet alles in de hand, maar voldoende bewegen en je fit voelen is een eigen verantwoordelijkheid waar we zoveel mogelijk vrouwen willen bij helpen. Of ze nu borstkankerpatiënt zijn of niet. Daarom hebben we in 2015 tientallen sportieve evenementen waar je kunt aan deelnemen. Onder persoonlijke begeleiding kun je zowel lopen, fietsen of wandelen overal in het land.”

Kunstzinnig
Think Pink had twee redenen om te vieren vandaag. Want de vzw mocht in Huizingen ook een cheque in ontvangst nemen van maar liefst 22.500 euro, de opbrengst van een kunstzinnig initiatief van 28 vrouwelijke medewerksters van de Mobility-afdeling van  Siemens. “We verkochten niet minder dan 1.500 exemplaren van de artistieke wandkalender waarvoor we zelf model stonden”, vertelt Greet Rossignol, een van de initiatiefneemsters van het project. “Bovendien zorgde Siemens Mobility voor de financiële ondersteuning, zodat de volledige opbrengst naar Think-Pink kon.”

Siemens zette met veel plezier zijn schouders onder het project. Enerzijds omdat de multinational zelf een actieve speler is in de healthcare business als producent van apparatuur, die dagelijks gebruikt wordt in de strijd tegen borstkanker. Anderzijds omdat Siemens, als Employer of the Year 2014, initiatieven als deze steeds wil promoten en stimuleren.

Wie de beweegkrantjes van Think-Pink wil ontvangen stuurt een mailtje naar jana@think-pink.be met het juiste aantal. Alle informatie is terug te vinden op www.runforthink-pink.be, www.bikeforthink-pink.be of www.walkforthink-pink.be.