Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Financiële resultaten van het vierde kwartaal en fiscaal jaar 2014: Siemens realiseert doelstellingen voor boekjaar 2014

For the trade/business and financial press
Berlijn, 06.11.2014

De financiële resultaten van Siemens AG voor het vierde kwartaal en fiscaal jaar 2014 werden vandaag aan de pers voorgesteld. Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG: "We haalden de resultaten die we origineel voor boekjaar 2014 beloofden en hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in het versterken van ons aanbod. Visie 2020 geeft een duidelijke strategische richting aan voor toekomstig succes." Hieronder de grote lijnen.

  • Lichte stijging voor orders en omzet

  • Nettowinst van € 5,5 miljard

  • Order tot omzet (book-to-bill) op 1,09 - openstaande orders op € 100 miljard

Financiële hoogtepunten vierde kwartaal:

  • De omzet in het vierde kwartaal was identiek aan het vierde kwartaal van vorig jaar, en de orders stegen met 2 %. De verhouding van order tot omzet (book-to-bill) bedroeg 1,01 en de openstaande orders (backlog) waren goed voor € 100 miljard. Op organische basis, en zonder rekening te houden met de wisselkoers- en portefeuille-invloeden, steeg de omzet met 1 % en namen de binnenkomende orders toe met 2 %. 

  • De winst van alle sectoren samen klom met 28 %, tot € 2,195 miljard, als gevolg van aanzienlijke winstverbeteringen bij Industry and Infrastructure & Cities. De winst uit voortgezette activiteiten steeg met 36 %. 

  • De nettowinst voor het vierde kwartaal steeg jaar-op-jaar met 40 %, om € 1,498 miljard te bereiken, en de gewone winst per aandeel (EPS) klom op tot € 1,72.  

  • De vrije cashflow uit voortgezette activiteiten bedroeg € 3,400 miljard, aanzienlijk hoger dan de winst uit voortgezette activiteiten, maar onder het hoge niveau in het vierde kwartaal een jaar eerder.  

  • Voor boekjaar 2014 stegen de organische omzet en de binnenkomende orders beide met 1 % ten opzichte van het vorige jaar, en de verhouding van order tot omzet (book-to-bill) bedroeg 1,09. De gewone winst per aandeel (EPS) uit de nettowinst steeg met 25 % jaar-op-jaar. Siemens stelt een dividend van € 3,30 per aandeel voor.

Dankzij een solide vierde kwartaal realiseerde Siemens AG zijn doelstellingen voor het op 30 september 2014 afgesloten boekjaar. De nettowinst bedroeg € 5,5 miljard t.o.v. € 4,4 miljard voor het voorgaande jaar. De winst van alle sectoren samen klom met 26 procent tot € 7,3 miljard, aangedreven door een sterke winstverbetering bij Industry en Infrastructure & Cities. “We haalden de resultaten die we origineel voor boekjaar 2014 beloofden en hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in het versterken van ons aanbod. Visie 2020 geeft een duidelijke strategische richting aan voor toekomstig succes", aldus Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG.


6-11-2014