Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Financiële cijfers boekjaar 2017: Doelstellingen gerealiseerd – opnieuw een buitengewoon jaar voor Siemens

"Ons globaal team leverde uitstekende resultaten in boekjaar 2017, en doet het daarmee zelfs beter dan het historische succes van vorig jaar. De meeste bedrijfsentiteiten presteren sterker dan ooit en zijn goed uigerust voor het digitale tijdperk. Desalniettemin moeten we enkele structurele problemen in bepaalde afzonderlijke bedrijfsentiteiten aanpakken. We hebben heel wat werk voor de boeg in boekjaar 2018. We zullen onze marktopportuniteiten grijpen en uitdagingen zorgvuldig, verantwoordelijk en grondig aanpakken." Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG

  • Omzet gestegen met 4 % tot € 83,0 miljard; binnenkomende orders waren sterk met € 85,7 miljard, slechts 1 % onder het hoge niveau van vorig jaar ondanks een aanzienlijke, verdere inkrimping van de markten voor de Power & Gas-divisie die in het voorgaande jaar grote orders noteerde in Egypte goed voor € 4,7 miljard; de verhouding van order tot omzet (book-to-bill) bedroeg 1,03.

  • Op vergelijkbare basis, zonder rekening te houden met wisselkoers- en portefeuille-invloeden, steeg de omzet met 3% en daalden de binnenkomende orders met 2%.

  • De winst uit industriële activiteiten steeg met 8 % tot € 9,5 miljard, een stijging met dubbele cijfers voor Building Technologies, Digital Factory, Mobility en Process Industries & Drives die de dalingen voor Power & Gas en Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) meer dan compenseren.

  • De winstmarge voor industriële activiteiten bereikte 11,2 %, met een merendeel van de bedrijfsentiteiten binnen of boven hun streefcijfers.

  • Nettowinst gestegen met 11 %, tot € 6,2 miljard, aangestuurd door de sterke operationele prestaties; gewone winst per aandeel (EPS) van € 7,44, duidelijk binnen de prognoses.


9-11-2017