Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens opent boekjaar 2014 met solide eerste kwartaal

Deze voormiddag presenteerde Joe Kaeser de financiële resultaten van Siemens AG voor het eerste kwartaal van boekjaar 2014. Daarnaast werd ook beslist om de American Depositary Receipts (ADR) uit de beursnotering op de New York Stock Exchange (NYSE) te schrappen.

For the trade/business and financial press
München, 28.01.2014

Solide start

Het eerste kwartaal van boekjaar 2014 was een solide start, hoewel de markomstandigheden niet gunstig waren. Aldus Joe Kaeser: “We zijn ons boekjaar met een solide kwartaal gestart. Zoals verwacht, speelden de marktomstandigheden niet in ons voordeel. We leggen ons verder toe op ons productiviteitsprogramma voor dit jaar, en op de acties die we na 2014 zullen ondernemen.”

Enkele highlights uit de resultaten:

  • Binnenkomende orders stegen met 12% en omzetontwikkeling is zo goed als stabiel: openstaande orders op recordniveau van € 102 miljard

  • Winst van alle sectoren samen steeg met 15% tot € 1,789 miljard, onder andere dankzij een opmerkelijk sterke prestatie van Infrastructure & Cities

  • De nettowinst klom op van € 1,2 miljard tot € 1,5 miljard

  • De winst per aandeel steeg van € 1,42 tot € 1,70


Schrapping ADR uit beursnotering NYSE

Siemens AG heeft ook aangekondigd dat ze haar American Depositary Receipts (ADR) uit de beursnotering op de NYSE wil schrappen. De schrapping gebeurt samen met de stopzetting van de rapporteringsverplichtingen van Siemens ten opzichte van de Amerikaanse toezichthouder voor effectenbeurzen, Securities en Exchange Commission. De beslissing tot schrapping werd genomen wegens veranderingen in beleggersgedrag. Bijgevolg worden de financiële rapporteringsprocessen eenvoudiger.