Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Sterke start van het boekjaar – winstverwachting opgetrokken

"We hebben in het eerste kwartaal een sterke prestatie neergezet en zijn al goed op weg om de doelen van Vision 2020 te halen. Bijgevolg hebben we onze winstverwachting voor 2016 opgetrokken, ondanks het feit dat het macro-economische klimaat en de geopolitieke ontwikkelingen onze markten zorgen blijven baren. We blijven focussen op onze structurele bedrijfsuitdagingen en investeren in de verdere ontwikkeling van onze markten en de versterking van onze innovatiekracht", aldus Joe Kaeser, CEO van Siemens AG.

  • Het binnenhalen van belangrijke contracten in Europa en Afrika stuwt de binnenkomende orders in het eerste kwartaal omhoog met 27 procent jaar-op-jaar om 22,8 miljard euro te bereiken; de omzet is met 8 procent gestegen tot 18,9 miljard euro, voor een verhouding van order tot omzet (book-to-bill) van 1,21.

  • Zonder rekening te houden met de wisselkoersinvloeden, lagen de binnenkomende orders 22 procent hoger en is de omzet met 4 procent gestegen.

  • De winst uit industriële bedrijfsactiviteiten nam, o.a. dankzij een verbetering van de winstmarges, toe met 10 procent jaar-op-jaar, tot 2,0 miljard euro; de sterke stijgingen voor Healthcare, Energy Management en Mobility compenseren ruim de terugval voor Digital Factory, Process Industries & Drives en Wind Power & Renewables.

  • De nettowinst bedroeg 1,6 miljard euro, wat een stijging van 42 procent betekent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig boekjaar dat te lijden had onder factoren buiten de industriële bedrijfsactiviteiten; de gewone winst per aandeel (EPS) bedroeg 1,89 euro tegenover 1,30 euro in Q1 BJ 2015.

  • We verhogen onze eerdere verwachting voor de gewone winst per aandeel (EPS), op basis van de nettowinst, van het bereik 5,90 tot 6,20 euro nu naar het bereik 6,00 tot 6,40 euro.


26-1-2016