Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Financiële resultaten Siemens AG voor het eerste kwartaal van boekjaar 2012: Verdere omzetstijging ondanks onzeker klimaat

For the trade/business and financial press
München, 24.01.2012

“De onzekerheden van de aanhoudende schuldencrisis hebben hun stempel op de economie gedrukt. Onze omzet is opnieuw gestegen, maar vertragingen in bepaalde projecten belastten de winst. Hoewel er voor de tweede helft van het jaar een herstel verwacht wordt, zullen we hard moeten werken om onze doelstellingen te halen. Met openstaande orders (backlog) voor meer dan 100 miljard euro, een sterk aanbod en een solide financiële positie, zijn we een betrouwbare partner.”, aldus Peter Löscher.

Financiële hoogtepunten:

  • De omzet van het eerste kwartaal steeg met 2 % tot € 17,902 miljard, stijgingen in alle rapporteringregio’s en 8 % groei in de opkomende markten inbegrepen. De organische omzet, zonder de effecten van de wisselkoers- en het porfolio, groeide met 3 %.

  • De binnenkomende orders bedroegen € 19,809 miljard, 5 % onder het niveau in dezelfde periode vorig jaar die gekenmerkt werd door een aanzienlijk hoger volume van grote orders. De verhouding van de orders tot omzet (book-to-bill ratio) bedroeg 1,11 en de openstaande orders (backlog) bereikten een nieuw hoogtepunt van € 102 miljard.

  • De winst van alle sectoren samen daalde met 23 % tot € 1,601 miljard, inclusief de lagere winst in elke sector.

  • De winst uit voortgezette activiteiten daalde met 27 % tot € 1,356 miljard en de overeenkomstige winst per aandeel (EPS) bedroeg € 1,53. De nettowinst daalde met 17 % tot € 1,457 miljard wat een overeenkomstige winst per aandeel (EPS) oplevert van € 1,64.

Meer informatie: