Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Een sterke start voor boekjaar 2011: financiële resultaten Siemens AG voor het eerste kwartaal

For the business press
Brussel, 25.01.2011

Peter Löscher, CEO de Siemens AG:
“We streven naar kapitaalefficiënte groei. Een streven dat we in dit eerste kwartaal wisten te realiseren. Orders en omzet stegen in alle regio’s, vooral in de opkomende markten. Ook in Duitsland halen we hier voordeel uit. We realiseerden een uitstekend bedrijfsresultaat en zitten volledig op spoor om de doelstellingen die we voor boekjaar 2011 hadden vooropgesteld waar te maken.”

Financiële hoogtepunten:

  • Voor het derde kwartaal op rij realiseerden alle sectoren een groei in orders en omzet vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, inclusief groei in alle rapporteringregio’s en een stijging met dubbele cijfers (double digit) in de opkomende economieën.

  • De omzet steeg met 12% en de orders namen toe met 19 %, dankzij positieve wisselkoerseffecten. De verhouding van order tot omzet (book-to-bill) bedroeg 1,16 en de openstaande orders (backlog) voor de sectoren stegen tot in totaal € 92 miljard.

  • De winst van de sectoren steeg tot € 2,229 miljard, zelfs na toewijzing van € 261 miljoen van de eerder aangekondigde eenmalige speciale premie aan de medewerkers.

  • Siemens sloot een optieovereenkomst met Atos Origin S.A. om Siemens IT Solutions and Services over te nemen. Deze overname moet nog worden goedgekeurd door de bevoegde instanties. De impact op de winst voor belasting van het eerste kwartaal omvat een goodwillvermindering van € 136 miljoen en € 75 miljoen om het bedrijf in een afzonderlijke juridische entiteit onder te brengen.

  • De winst uit de voortgezette activiteiten steeg met 17 %, tot € 1,787 miljard. De gewone winst per aandeel (EPS) bedroeg € 2,00.

  • De cashflow uit de voortgezette activiteiten steeg tot € 908 miljoen ten opzichte van € 725 miljoen in het eerste kwartaal van vorig boekjaar.

Meer informatie (in het Engels) vind je op het internet van Siemens AG (www.siemens.com).