Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Financiële resultaten Siemens AG tweede semester: Siemens realiseert brede groei in tweede kwartaal

For the business press
Brussel, 04.05.2011

Financiële hoogtepunten*

*Tijdens het tweede kwartaal van boekjaar 2011, werden OSRAM en Siemens IT Solutions and Services geclassificeerd als niet-voortgezette activiteiten. De resultaten van vorige periodes worden gepresenteerd op een vergelijkbare basis.

  • Voor het vierde kwartaal op rij realiseerden alle Sectoren een groei in orders en omzet vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, inclusief groei in alle rapporteringregio’s. Onze opkomende economieën groeiden zowel voor de orders als de omzet sneller dan gemiddeld.

  • De omzet steeg met 7 % en de orders namen met 28 % toe. De verhouding van order tot omzet (book-to-bill) bedroeg 1,17 en de openstaande orders (backlog) voor alle Sectoren waren goed voor € 92 miljard.

  • De winst van alle Sectoren samen bedraagt € 3,695 miljard, inclusief een sterke winststijging voor Energy en Industry en een opbrengst van € 1,520 miljard uit de desinvestering van het Siemens-aandeel in Areva NP.

  • De winst uit voortgezette activiteiten steeg tot € 3,174 miljard. De gewone winst per aandeel (EPS) liep op tot € 3,58.

  • De vrije cashflow uit voortgezette activiteiten daalde tot € 354 miljoen als gevolg van een verhoging van het nettobedrijfskapitaal.