Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

#Goforzero - De weg naar een toekomst als veiligere, slimmere autobestuurder

Na het succes van de eerste campagne in 2017 is Siemens België verheugd de herlancering van het #goforzero-verkeersveiligheidsprogramma te kunnen aankondigen. Deze campagne heeft tot doel een veiliger en slimmer rijgedrag te bevorderen bij alle Belgische Siemens-medewerkers en hun familieleden.

Het startschot voor dit programma, met als ambitieuze doel 0 ongevallen te realiseren, werd gegeven op een lanceringsevenement op 15 januari .

Om dit ambitieuze doel te bereiken, heeft Siemens de geïntegreerde aanpak (methodologie en tools) geïmplementeerd die door Fleet360 werd ontwikkeld:

  • Fleet360 e-learning: een online trainingsprogramma voor de proactieve verbetering van het individuele rijgedrag. Het trainingsprogramma is bovendien aangepast aan het risicoprofiel van elke bestuurder.

  • Fleet360 CoPilot: een performante coachingoplossing voor autobestuurders in de vorm van een smartphone-applicatie. Deze applicatie vergroot het bewustzijn van bestuurders over rijgedrag en verkeersveiligheid.

  • Trainingen: actualisering van de kennis van de verkeersregels, defensief rijden, minder afleiding achter het stuur, …

  • Bewustmaking over rijgedrag door middel van een postercampagne, een specifieke intranetsite, ...

  • Voortdurende communicatie op maat van de deelnemers aan het #goforzero-programma.

Het programma staat ter beschikking van alle medewerkers (ongeacht of ze met een bedrijfswagen rijden) die aan het programma willen deelnemen, maar ook van hun familieleden. Een bijkomend bewijs dat veiligheid voor Siemens een prioritair doel is!


Rob Custers, verantwoordelijk voor Procurement Fleet, Mobility, Marcom bij Siemens, initiatiefnemer en promotor van het project, licht zijn visie toe:
“Als maatschappelijk verantwoorde onderneming heeft Siemens, in samenwerking met Fleet360, gekozen voor een geïntegreerde aanpak van haar verkeersveiligheidsprogramma. Dit programma heeft een dubbel doel: enerzijds is het de bedoeling om de kennis te vergroten (verkeersregels, defensief rijden, enz.) en anderzijds om deze kennis te gebruiken voor een groter bewustzijn en de verbetering van het individuele rijgedrag.”

Bart Vanham, Managing Partner van Fleet360, concludeert:
“Het Fleet360-team is bijzonder fier om Siemens bij dit ambitieuze project te mogen ondersteunen. We zijn sterk gemotiveerd om de in samenwerking met Siemens vastgelegde doelen te realiseren."

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Fleet360 is het resultaat van meer dan 30 jaar ervaring in de sector van wagenparkbeheer. Als werkelijk onafhankelijke organisatie, biedt Fleet360 transparantie en inzichten die in een efficiënte wagenparkstrategie resulteren. Hiertoe maakt Fleet360 gebruik van haar kennis, analytische ingesteldheid, methodologieën op basis van beste praktijken en onderzoek om een buitengewoon investeringsrendement (ROI) te genereren en de strategische controle over de lokale of internationale Fleet terug in handen te nemen. Meer informatie op www.fleet3sixty.com

17-1-2019