Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens ontvangt meer dan 250 leerkrachten en directies tijdens GO! Innovatiecongres georganiseerd door Techno+

Hoe kunnen scholen inspelen op de technologische evolutie en hun leerlingen hierop voorbereiden?

Huizingen, 12 oktober 2018 – Meer dan tweehonderdvijftig leerkrachten en directies waren vandaag te gast bij Siemens in Huizingen voor het grote GO! Innovatiecongres “De toekomst daagt je uit”, georganiseerd door Techno+ in samenwerking met het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Tijdens workshops en een keynote werd dieper ingegaan op de impact van technologische evoluties op het onderwijs en hoe scholen kunnen inspelen op deze veranderingen.

De technologische evolutie raast als een sneltrein verder. Nooit eerder volgden technologische innovaties elkaar zo snel op en aan deze tijden van verandering lijkt niet meteen een einde te komen. “De impact van technologische evoluties op onze samenleving en economie is niet te onderschatten”, aldus Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap “Daar moeten we nieuwe generaties op voorbereiden en onderwijs speelt hierin een cruciale rol. Tijdens dit congres inspireren we onze leerkrachten en directies om hier vandaag al mee aan de slag te gaan.”

Tweehonderdvijftig leerkrachten en directies
Om die rol waar te maken organiseerde Techno+ vandaag in samenwerking met GO! een innovatiecongres voor zo’n tweehonderdvijftig leerkrachten en directies. Bij Siemens in Huizingen kregen zij de ideale gelegenheid om in gesprek te treden met experts uit de industrie en stil te staan bij het onderwijs van de toekomst.

Bart Demaegdt, Digitalization Technology Manager Siemens, schetste in een uitdagende keynote een beeld van wat ons de komende jaren nog te wachten staat. Nadien gingen de deelnemers tijdens een aantal workshops en aan de hand van innovaties en apps aan de slag met vragen als: ’Welke invloed zullen de maatschappelijke veranderingen hebben op onze leerlingen?’, ‘Hoe leren we jongeren robots begrijpen of zelfs verbeteren?’, ‘Hoe leren we hen het verschil kennen tussen realiteit en virtuele realiteit?’ en ‘Hoe gebruiken we design thinking als methode om te leren?’.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Bij Siemens vonden GO! en Techno+ de ideale gastheer voor het congres. Thierry Van Eeckhout, Vice President Industry Sales Siemens: “Als technologische wereldspeler beschouwen we het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om studenten de kans te bieden vroeg met technologie kennis te maken. Jonge technische talenten voeden is immers noodzakelijk om de groei van onze industrie ook in de toekomst te stimuleren. Daarom werken we al vele jaren samen met het onderwijs en Techno+. We ondersteunen technische opleidingen en leren jongeren onder meer dankzij STEM-initiatieven onze producten en oplossingen kennen, wat bevorderlijk kan zijn voor hun latere interesse in technologie. We zetten dan ook graag onze schouders onder een initiatief als het GO! Innovatiecongres.”

Sinds 2001 zet Techno+, dat samenwerkingen tussen industrie en het onderwijs promoot, zich in voor de herwaardering en kwaliteitsverbetering van het technisch en wetenschappelijk onderwijs. “We willen de positieve belangstelling voor techniek, wetenschap en technische studies stimuleren”, vertelt Freddy Moreels, coördinator Techno+. “Met Siemens hebben we een industriële speler van wereldniveau. Ook zij engageren zich sterk om studenten warm te maken voor een carrière in de technologie of industrie en waren dan ook de perfecte partner en gastheer voor het GO! Innovatiecongres.”

     

    In de 1.000 scholen en voorzieningen van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, zijn we allemaal vip: unieke mensen met specifieke talenten, interesses en ambities. Met 38.000 medewerkers biedt het GO! aan meer dan 330.000 leerlingen en cursisten kwaliteitsvol onderwijs. Iedereen krijgt gelijke kansen om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. Samen leren samenleven en actieve burgers vormen is onze missie.

    Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

    12-10-2018