Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens verwacht grotere besparingen dankzij efficiënter vastgoedbeheer. Jaarlijkse kostenbesparing tot € 400 miljoen vanaf 2014

For the business press
Brussel, 03.12.2009

Siemens AG schat haar besparingen veel hoger dan eerst verwacht dankzij een efficiënter vastgoedbeheer. Door de wereldwijde verantwoordelijkheid voor alle vastgoedactiviteiten bij de interne vastgoedspecialist Siemens Real Estate (SRE) onder te brengen, zouden de jaarlijkse kosten vanaf 2011 met meer dan € 250 miljoen moeten dalen en vanaf 2014 met max. € 400 miljoen, tegenover het niveau van 2008.

“We hebben bijzonder veel succes geboekt met ons programma voor de optimalisering van de administratiekosten en willen nu ook de efficiëntie van ons vastgoedbeheer vergroten. Hiertoe gaan we de oppervlakteproductiviteit aanzienlijk verbeteren en de infrastructuurdiensten harmoniseren”, aldus Joe Kaeser, Siemens CFO. Het aanpakken van leegstaande ruimten en het consolideren van vastgoed zal in de eerste implementatiefase van het programma kosten met zich meebrengen, geraamd op € 300 miljoen van nu tot boekjaar 2013.

Raadpleeg hier het volledige persoverzicht (in het Engels): www.siemens.com/press

Contact :

Vera Janssens

Siemens nv
Corporate and Marketing Communciations Director
GSM : +32 477673928