Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens verhoogt omzet uit groene technologie tot € 33 miljard

Milieuaanbod genereert in 2012 meer dan gemiddelde groei 

For the trade/business and financial press
München, 13.12.2012

In boekjaar 2012 steeg de omzet uit het milieuaanbod van Siemens met tien procent tot € 33 miljard. De milieuvriendelijke producten en oplossingen van het bedrijf genereren nu snellere omzetgroei dan andere bedrijfsactiviteiten. Groene technologie, sinds 2008 een consistente groeifactor voor Siemens, is nu reeds goed voor 42 procent van de volledige bedrijfsactiviteiten. In boekjaar 2012 konden de klanten van Siemens op basis van het milieuaanbod hun wereldwijde CO2-emissies met 332 megaton terugschroeven – een hoeveelheid gelijk aan 40 procent van de jaarlijkse CO2-emissies in Duitsland.

“Zoals uit de ontwikkeling van de omzet uit ons milieuaanbod de voorbije jaren blijkt, biedt de markt voor groene technologie aantrekkelijke bedrijfskansen. In boekjaar 2012 alleen al steeg de omzet uit ons milieuaanbod met tien procent tot meer dan € 33 miljard – een nieuw record.

Sinds 2008 is het milieuaanbod met meer dan 50 procent gegroeid. We zijn uiterst tevreden om in de Dow Jones Sustainability Index als meest duurzame industrieel bedrijf uit de bus te komen evenals over de erkenning die onze duurzaamheidstrategie van belangrijke andere externe organisaties krijgt”, aldus Barbara Kux, lid van de Raad van Bestuur van Siemens en tevens Chief Sustainability Officer.

Het milieuaanbod van Siemens omvat producten en oplossingen van alle vier bedrijfssectoren: Industry, Energy, Healthcare en Infrastructure & Cities. De optimalisering van de energie-efficiëntie is een cruciale factor voor duurzame ontwikkeling wereldwijd. En het is op dit vlak dat Siemens een sleutelbijdrage levert met producten en oplossingen voor de volledige energieketen, met een aanbod gaande van systemen voor energieproductie, stroomopwekking in uiterst efficiënte STEG-centrales en windparken tot energietransmissietechnologie, en stroomdistributiesystemen en energiebesparingoplossingen voor klanten in de industrie, steden en op het vlak van transport. De toekomstgerichte oplossingen omvatten tevens het intelligente beheer van energiestromen via intelligente stroomnetten (smart grids) en systemen voor de verhoging van energie-efficiëntie in gebouwen.