Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Airbus Group en Siemens ondertekenen overeenkomst voor langetermijnsamenwerking om gezamenlijk hybride elektrische aandrijfsystemen te ontwikkelen

  • Beide bedrijven nemen belangrijke beslissing tot gezamenlijke ontwikkeling

  • Ontwikkelingsteam van zo’n 200 medewerkers al samengesteld

  • Doel: doorbraak voor elektrische luchtvaart bewerkstelligen

Airbus Group (beurssymbool AIR) en Siemens (beurssymbool SIE) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van hybride elektrische aandrijfsystemen. Hierdoor hebben de Chief Executive Officers (CEO) van beide bedrijven, Tom Enders en Joe Kaeser, een belangrijk gezamenlijk project voor de elektrificatie van de luchtvaart gelanceerd. Ze beogen tegen 2020 de technische realiseerbaarheid van verscheidene hybride elektrische aandrijfsystemen aan te tonen. Beide bedrijven zullen belangrijke bijdragen leveren tot het succes van het project en hebben al een team van zo’n 200 medewerkers samengesteld om Europa’s innovatieleiderschap verder uit te bouwen en de ontwikkeling van elektrisch aangedreven luchtvaartuigen te bespoedigen.

“Elektrische en hybride elektrische vluchten, en een emissievrij luchtverkeer behoren tot de grootste industriële uitdagingen van onze tijd. In slechts enkele jaren hebben we samen met onze industriële en overheidspartners een enorme vooruitgang geboekt op dit vlak. Vorig jaar bereikten we een hoogtepunt met de vlucht van ons volledig elektrisch aangedreven E-Fan-vliegtuig over het Kanaal. Onze bijzondere dank gaat uit naar de Beierse regering en Minister Aigner voor hun steun hier in Ottobrunn”, aldus Tom Enders, CEO van Airbus Group. “We zijn ervan overtuigd dat er tegen 2030 passagiersvliegtuigen uitgerust met hybride elektrische aandrijfsystemen en met een capaciteit van minder dan 100 zitplaatsen zullen vliegen. We zijn vastberaden deze mogelijkheid samen met partners van wereldklasse zoals Siemens te onderzoeken.”

“Met de ontwikkeling van hoog innovatieve aandrijftechnologieën voor de luchtvaart beginnen we aan een nieuw hoofdstuk van de elektrische mobiliteit. Door de samenwerking met de Airbus Group worden er nieuwe vooruitzichten gecreëerd voor ons bedrijf en staan we nog sterker om tot baanbrekende innovaties te komen”, aldus Siemens President en CEO Joe Kaeser. “We zullen dit belangrijke project onderbrengen in onze Innovation AG. Zoals reeds aangekondigd, zal deze eenheid met innovatieve partners samenwerken om nieuwe trends te identificeren en erin te investeren, en om toekomstgerichte businesskansen te ontwikkelen. Deze partners kunnen ondernemers uit de eigen medewerkerrangen van Siemens zijn, evenals externe start-ups en nieuw opgerichte en gevestigde bedrijven.”

Hybride elektrische aandrijfsystemen kunnen het brandstofverbruik van vliegtuigen - en het door deze laatste gegenereerde lawaai - aanzienlijk verminderen. De Europese emissiedoelen voorzien tegen 2050 een daling van de CO2-emissies met 75 percent, vergeleken met de waarden uit 2000. Het is onmogelijk deze ambitieuze doelstellingen met de gebruikelijke technologieën te realiseren.

De Airbus Group en Siemens zijn van plan samen prototypes te ontwikkelen voor verscheidene aandrijfsystemen met vermogens van enkele 100 kW tot 10 en meer MW. M.a.w., voor vliegtuigen met een capaciteit van minder dan 100 zitplaatsen voor lokale, korte en klassieke middellange vluchten, voor helikopters of voor onbemande luchtvaarttoestellen (UAV’s).

Reeds in 2011 stelden beide bedrijven samen met de Oostenrijkse onderneming Diamond Aircraft een eerste hybride vliegtuig voor. Sindsdien heeft Siemens een elektrische vliegtuigmotor ontwikkeld die vijfmaal meer vermogen produceert bij eenzelfde gewicht.

De Airbus Group heeft sinds 2014 al heel wat operationele ervaring met elektrisch aangedreven vliegtuigen opgedaan met de E-Fan, een volledig elektrisch aangedreven two-seater dat voorzien is als opleidingstoestel. Dit succes is te danken aan de samenwerking met verscheidene industriële partners en de trouwe steun van de Franse overheid.

Met het geplande E-Aircraft System House in Ottobrunn/Taufkirchen zal de Airbus Group beschikken over uitgebreidere capaciteiten voor de snelle ontwikkeling van componenten en systeemtechnologieën.

Siemens is vastbesloten hybride elektrische aandrijfsystemen voor luchtvaartuigen uit te bouwen als toekomstige businessactiviteit. De partners zijn overeengekomen voor bepaalde ontwikkelingsgebieden een exclusieve samenwerking aan te gaan. Daarnaast zullen ze voor kleine vliegtuigen met minder dan twintig zitplaatsen ook de samenwerking met hun huidige partners voortzetten.

Deze persinformatie, foto’s en ander materiaal van het event van 7 april kunt u vinden op:


11-4-2016