Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Aanzienlijke stijging van operationele groepswinst tijdens eerste kwartaal voor Siemens ondanks lagere omzet

Löscher: “Onze eerdere maatregelen vangen de aanhoudende schokken van de recessie voor ons op.”

For the business press
München, 26.01.2010

Siemens maakte opnieuw winst in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar. Ondanks een lagere omzet haalden bijna alle bedrijfssectoren van de onderneming hun winststreefdoelen.Hoewel de ordersituatie gestabiliseerd is, liggen de nieuwe orders door de zwakkere vraag wereldwijd op een duidelijk lager niveau dan voor de crisis. “De resultaten voor het eerste kwartaal zijn een bevredigende momentopname van onze huidige situatie. Dankzij de maatregelen die we in een erg vroege fase genomen hebben, zijn we in staat de aanhoudende schokken van de wereldwijde recessie op te vangen”, aldus Peter Löscher, President en CEO van Siemens. “We zullen alle uitdagingen resoluut en op verantwoorde wijze blijven aanpakken. Zo kan het succes van Siemens op lange termijn worden verzekerd”, zo kondigde hij aan.

Peter Löscher

Financiële hoogtepunten:

  • De omzet van € 17,352 miljard voor het eerste kwartaal lag 12 % (8% organisch) lager dan die van dezelfde periode vorig jaar; dankzij de buitengewone operationele kracht en een gunstige omzetmix steeg de winst van alle sectoren samen echter met 11 %, tot € 2,255 miljard.

  • De binnenkomende orders ter waarde van € 18,976 miljard lagen 15 % onder die van dezelfde periode vorig jaar (11 % organisch); dit weerspiegelt de verwachte inkrimping in de industrie- en energie-infrastructuurmarkten die gewoonlijk met enige vertraging volgen op de macro-economische cycli.

  • De verhouding van orders tot omzet (book-to-bill ratio) bedroeg 1,09 miljard. De openstaande orders (backlog) voor de sectoren bedragen € 83 miljard.

  • De winst uit voortgezette activiteiten steeg met 21 %, tot € 1,526 miljard, en de nettowinst klom met 24 %, tot € 1,531 miljard. De gewone winst per aandeel bedroeg € 1,70 voor beide.

  • De cashflow uit de voortgezette activiteiten bedroeg een positieve € 725 miljoen, vergeleken met een negatieve € 1,574 miljard in het eerste kwartaal vorig jaar.

Het volledige persdossier van de resultaten en van de “Annual Shareholders’ Meeting 2010” kan je hier raadplegen:
http://w1.siemens.com/press/en/events/corporate/2010-hv.php