Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Resultaten 3de trimester: Volledig op koers voor een volgend sterk jaar

"Ons wereldwijde team heeft een stevig kwartaal neergezet, met een omzetstijging van 8 % en een toename van de nettowinst met 7 %. Daarbij heeft onze Digital Enterprise-business zijn toonaangevende marktpositie indrukwekkend benadrukt. We zitten volledig op koers met Vision 2020 en voor een volgend sterk jaar", aldus Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG.

  • Omzet steeg met 8 % vergeleken met Q3 BJ 2016, om € 21,4 miljard te bereiken, o.a. dankzij de sterke prestaties van de korte-cyclusbusiness.

  • Orders liepen terug met 6 %, tot € 19,8 miljard. Bepalend was een sterke daling van het volume grote orders bij Power and Gas en bij Siemens Gamesa Renewable Energy (resulterend uit de fusie van de windenergiebusiness van Siemens met Gamesa Corporación Tecnológica S.A. (Gamesa) aan het begin van Q3 BJ 2017). De verhouding van order tot omzet (book-to-bill) van Siemens in z’n geheel bedroeg 0,93.

  • Op vergelijkbare basis, zonder rekening te houden met wisselkoers- en portefeuille-invloeden, steeg de omzet met 3 % en daalden de orders met 9 %.

  • Winst van Industrial Business steeg met 3 % tot € 2,3 miljard. Zoals verwacht, leidden negatieve fusie- en overname-effecten gerelateerd aan Gamesa en Mentor Graphics Corporation (Mentor Graphics) tot een afname van de winstmarge van Industrial Business tot 10,4 %.

  • Nettowinst steeg met 7 %, tot € 1,5 miljard;  gewone winst per aandeel (EPS) bedroeg € 1,74, ten opzichte van € 1,64 in Q3 BJ 2016, ondanks negatieve fusie- en overname-effecten.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

3-8-2017