Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Groei van Siemens wint aan kracht

Binnenkomende orders en omzet voor alle sectoren en regio’s nemen opnieuw toe. Recordjaar op het vlak van liquiditeit afgesloten met sterke prestaties voor vierde kwartaal

For the trade/business and financial press
München, 11.11.2010

Peter Löscher, President en Chief Executive Officer van Siemens AG
We konden boekjaar 2010 met succes afsluiten. We zijn de economische crisis op volle kracht uitgekomen. Bovendien neemt onze groei nog toe. We hebben voor de tweede keer op rij een operationele recordwinst geboekt.We verwachten deze positieve dynamiek in het volgend boekjaar verder te kunnen zetten. We zullen echter elke order opnieuw in de wacht moeten slepen. In vergelijking met boekjaar 2010 verwachten we op het vlak van nieuwe orders een duidelijke groei. Ook de omzet zou opnieuw gestaag moeten beginnen toenemen. We verwachten dat deze positieve trend zich ook in een winstgroei zal omzetten.

Financiële hoogtepunten:

  • Voor het tweede kwartaal op rij realiseerde Siemens een groei op het vlak van orders en omzet, zowel t.o.v. dezelfde periode vorig jaar als sequentieel, voor alle drie sectoren.

  • De omzet is met 8 % gestegen en de binnenkomende orders namen met 25% toe, inclusief groei voor alle rapporteringregio’s en een toename met dubbele cijfers voor de opkomende economieën. De verhouding van order tot omzet (book-to-bill) bedroeg 1.11 en de openstaande orders (backlog) voor de sectoren bedroeg in totaal € 87 miljard.

  • De winst van alle sectoren samen bedroeg € 1,064 miljard inclusief de goodwillvermindering van € 1,204 miljard bij Diagnostics.

  • De nettowinst (verlies) bedroeg een negatieve € 396 miljoen, hoofdzakelijk te wijten aan de goodwillvermindering bij Diagnostics en de kosten van € 383 miljoen voor het afronden van eerder aangekondigde personeelsreducties bij Siemens IT Solutions and Services. De gewone winst per aandeel bedroeg min € 0,54.

  • De vrije cashflow uit de voortgezette activiteiten bedroeg € 2,990 miljard voor het kwartaal en € 7,111 miljard voor het boekjaar.

  • Voor boekjaar 2010 stegen de orders met 3% tot € 81,163 miljard en de omzet van € 75,978 miljard was bijna gelijk met die van vorig jaar. De winst van alle sectoren samen van € 7,789 miljard overtrof het niveau van vorig jaar, zelfs na de bovenvermelde kosten voor goodwillverminderingen. De nettowinst steeg met 63% tot € 4,068 miljard. Siemens stelt een dividend van € 2,70 per aandeel voor in vergelijking met € 1,60 per aandeel in boekjaar 2009.