Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Sterk einde van een uitstekend jaar

Omzet en winst stijgen opnieuw. De cashflow van het 4e kwartaal bereikt een recordhoogte. Vooropgestelde jaardoelstellingen werden gerealiseerd.

For the trade/business and financial press
München, 10.11.2011

Peter Löscher, President en Chief Executive Officer van Siemens AG:
“Dankzij een sterk vierde kwartaal konden we in een turbulent economisch klimaat boekjaar 2011 met een recordbedrijfsresultaat afsluiten. Met onze nieuwe organisatie in vier sectoren zijn onze bedrijfsactiviteiten nu nog beter op de behoeften van onze klanten afgestemd. Siemens kan bogen op een sterk aanbod en staat voor stabiliteit en vertrouwen in moeilijke tijden. We zijn uitstekend gepositioneerd om voor 2012 een bescheiden omzetstijging te realiseren en op middellange termijn de omzetkaap van meer dan € 100 miljard te ronden.

Financiële hoogtepunten:

  • De omzet steeg in het vierde kwartaal met 5 % tot € 20,351 miljard, met een stijging in alle regio’s, inclusief een sterke groei voor de opkomende markten. De omzet op organische basis groeide met 9 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zonder rekening te houden met wisselkoers- en portefeuille-invloeden.

  • De binnenkomende orders bedroegen € 21,157 miljard, lager dan in dezelfde periode vorig jaar maar 2 % hoger op organische basis. De verhouding van order tot omzet (book-to-bill) bedroeg 1,04 voor het kwartaal en de openstaande orders (backlog) waren goed voor € 96 miljard.

  • De sectoren van Siemens zetten hun sterke ontwikkeling verder, wat resulteerde in een winst voor alle sectoren samen van € 2,166 miljard, rekening houdend met een goodwillvermindering van € 231 miljoen voor de zonne-energieactiviteiten.

  • De winst uit voortgezette activiteiten steeg tot € 1,228 miljard en de overeenkomstige gewone winst per aandeel (EPS) bedroeg € 1,33.

  • De uitstekende cashflowprestaties in het vierde kwartaal voor de sectoren brachten de vrije cashflow uit voortgezette activiteiten op € 3,480 miljard, ruim boven de waarde van het sterke laatste kwartaal vorig jaar.

  • Voor boekjaar 2011 realiseerde Siemens de vooropgestelde financiële doelstellingen. De omzet steeg jaar-op-jaar met 7 %, tot € 73,515 miljard, en de orders namen met 16 % toe, tot € 85,582 miljard. De winst van alle sectoren klom op tot € 9,093 miljard, 36 % hoger dan vorig jaar, en de winst uit voortgezette activiteiten bereikte € 7,011 miljard. Siemens stelt een dividend van € 3,00 per aandeel voor in vergelijking met een van € 2,70 per aandeel in boekjaar 2010.