Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Resultaten Siemens AG derde kwartaal 2012

Voortgezette omzetgroei in meer uitdagende markten

For the trade/business and financial press
München, 26.07.2012

"De vertraging van de wereldeconomie is de voorbije maanden verder toegenomen. We zien een grotere aarzeling bij onze klanten voor kapitaalsuitgaven en een sterkere economische tegenwind, in het bijzonder voor onze industriële korte-cyclusbusiness. Bijgevolg ligt onze focus op de verhoging van onze productiviteit en efficiëntie. Gezien het verslechterende economische klimaat wordt het steeds moeilijker onze doelstellingen voor het boekjaar te realiseren", aldus Peter Löscher, President en CEO van Siemens.

Financiële hoogtepunten:

  • De omzet voor het derde kwartaal steeg met 10 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot € 19,542 miljard. Vijf procentpunten hiervan zijn te danken aan gunstige wisselkoersinvloeden.

  • De binnenkomende orders bedroegen € 17,770 miljard, 23 % onder het niveau in dezelfde periode vorig jaar, gekenmerkt door een order ter waarde van € 3,7 miljard voor treinen in Duitsland en een aanzienlijk hoger volume uit grote orders voor Energy. De book-to-bill ratio (verhouding van order tot omzet) bedroeg 0,91 en de openstaande orders (backlog) waren goed voor € 100 miljard.

  • De winst voor alle sectoren samen bedroeg € 1,817 miljard, ondanks lagere inkomsten uit de industriële korte-cyclusbusiness van Siemens. In het derde kwartaal van vorig jaar had de afstoting van het Siemens-aandeel in Areva NP (Areva) en de verandering van de focus met betrekking tot partikeltherapieprojecten een aanzienlijke impact op de winst.

  • De winst uit voortgezette activiteiten bedroeg € 1,229 miljard. De overeenkomstige gewone winst per aandeel (EPS) is € 1,37.

  • De vrije cashflow uit voortgezette activiteiten daalde tot € 883 miljoen, als gevolg van een lagere cashflow in de sectoren.