Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Resultatenbericht en financiële cijfers Q2 BJ 2019: Succesvol eerste halfjaar legt basis voor sterk boekjaar

  • Binnenkomende orders gegroeid met 6 % tot € 23,6 miljard en omzet gestegen met 4 % tot € 20,9 miljard, voor een verhouding van order tot omzet (book-to-bill) van 1,13 en een recordhoogte aan openstaande orders (order backlog) ter waarde van € 142 miljard.

  • Op vergelijkbare basis, zonder rekening te houden met wisselkoers- en portfolio-invloeden, stegen de binnenkomende orders met 4 % en ging de omzet met 2 % vooruit ten opzichte van Q2 BJ 2018.

  • De aangepaste EBITA voor industriële activiteiten steeg met 7 % tot € 2,4 miljard, waarbij de meeste bedrijven hun prestaties verbeterden; de aangepaste EBITA-marge voor industriële activiteiten bereikte 11,4 %, zelfs na personeelsherstructureringskosten die 0,3 procentpunt vertegenwoordigden.

  • De nettowinst kwam uit op € 1,9 miljard, dicht bij het niveau van vorig jaar, dat aanzienlijk profiteerde van een aangepaste EBITA van € 0,7 miljard van centraal beheerde portfolioactiviteiten. De huidige periode haalde voordeel uit een lager winstbelastingstarief, en de gewone winst per aandeel (EPS) van € 2,24 werd belast met € 0,08 aan personeelsherstructureringskosten

“Ook dit kwartaal maakten we onze beloften waar en hebben we onze verwachtingen op veel gebieden zelfs overtroffen. Nu betreden we een nieuw tijdperk om een nog sterker en meer gefocust Siemens te worden." Joe Kaeser, President en Chief Executive Officer van Siemens AG

 

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen van elektriciteitsopwekking en -distributie, intelligente infrastructuur voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, en automatisering en digitalisering in de proces- en productie-industrieën. Met de afzonderlijk beheerde bedrijfsentiteit Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde bedrijven Siemens Healthineers AG en Siemens Gamesa Renewable Energy is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten en milieuvriendelijke oplossingen voor onshore en offshore windenergieproductie. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

8-5-2019