Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Financiële resultaten Siemens AG van het derde kwaartal 2010

Groei van omzet en orderboek. Recordwinst voor de drie sectoren en regios. De kwartaalwinst van alle sectoren samen steeg met 40 %

For the business and financial press
Brussel, 29.07.2010

Voor het eerst in meer dan een jaar realiseerde Siemens in het derde kwartaal van boekjaar 2010 een jaar-op-jaar stijging en dit zowel op het vlak van de binnenkomende orders als op dat van de omzet. De binnenkomende orders, goed voor bijna € 21 miljard, zorgden voor een stijging van 22 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ook de omzet nam toe en wel tot net boven de € 19 miljard. De book-to-bill verhouding – de verhouding van orders tot omzet – was dan ook opnieuw groter dan één. Zowel de binnenkomende orders als de omzet haalden voordeel uit de wisselkoersinvloeden. De winst van alle sectoren samen steeg jaar-op-jaar met 40 procent, waardoor een recordniveau van iets meer dan € 2,3 miljard kon worden genoteerd. "De slagkracht van Siemens nam duidelijk verder toe in het derde kwartaal", aldus Peter Löscher, President en CEO van Siemens.

"Een dergelijke ordergroei zagen we voor het laatst in 2008. Door de sterke marktvraag hebben onze openstaande orders een recordhoogte bereikt. Tegelijkertijd bereikte sectorwinst het hoogste niveau ooit; en zal het niveau van vorig jaar dus beslist overschreden worden."

Financiële hoogtepunten:

  • Voor het eerst in meer dan een jaar zien we een jaar-op-jaar stijging voor omzet en binnenkomende orders. Ook de omzet steeg voor het tweede kwartaal op rij.

  • Het orderboek steeg met 22% (16% organische groei) vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar tot, € 20,871 miljard betekenen een stijging van 22 % vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar (16 % organisch), met een ordergroei in de drie sectoren en de drie regios. De openstaande orders voor de sectoren samen bereikten een nieuw hoogtepunt van € 89 miljard.

  • De omzet van € 19,170 miljard was 4 % hoger (organisch niveau) ondanks een aanzienlijke daling van de orders gedurende het vorige boekjaar.

  • De kwartaalwinst van alle sectoren samen steeg met 40 % jaar-op-jaar, om een record van € 2,331 miljard te bereiken.

  • De winst uit voortgezette activiteiten bedroeg € 1,441 miljard (gewone winst per aandeel van € 1,63), wat een stijging van 18 % betekent t.o.v. het derde kwartaal vorig jaar; en de nettowinst van € 1,435 miljard (gewone winst per aandeel van € 1,62) lag 9 % hoger.

  • De vrije cashflow uit voortgezette activiteiten verbeterde aanzienlijk om € 2,145 miljard te halen, vergeleken met € 1,064 miljard in het derde kwartaal een jaar geleden.

Voor meer gedetailleerde informatie, raadpleeg het volledige persdossier op www.siemens.com/press

Contact :

Vera Janssens
Siemens sa
Corporate and Marketing Communications Director
GSM : +32 477673928